Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Φοβερή δήλωση της Γκερέκου: "Tα ευρήματα της Αμφίπολης είναι... σημαντικά"



   Τι είπε η υφυπουργός Πολιτισμού


    Μετά από τρεις μήνες που βρίσκεται σε εξέλιξη η ανασκαφή της Αμφίπολης, η υφυπουργός Πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου, έκανε την εξής δήλωση:

"Η... 

Ελλάδα είναι γεμάτη από θησαυρούς. Ένας τέτοιος θησαυρός είναι και αυτό το μνημείο ανεξαρτήτως του τι θα αποκαλύψει η συνέχεια των ανασκαφών, τα ευρήματα που θα ανακαλυφθούν και σε ποιον ανήκει".

Η υφυπουργός Πολιτισμού δήλωσε ικανοποιημένη από το γεγονός ότι η Αμφίπολη εκτός από ένα πολύ σημαντικό εύρημα είναι και ένας λόγος που η χώρα μας γίνεται γνωστή στον κόσμο για τον πολιτισμό της. "Με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι τα ευρήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα γίνονται η αιτία να μάθουμε όλοι και κυρίως τα παιδιά τις αξίες του πολιτισμού και τις ελληνικές ρίζες" υπογράμμισε η κυρία Γκερέκου. Τέλος τόνισε ότι η Ελλάδα είναι το καταλληλότερο μέρος για να βρει εύφορο έδαφος το τρίπτυχο πολιτισμός-εξωστρέφεια-ανάπτυξη, ειδικά στην περίοδο κρίσης που διανύουμε.

Είναι προφανές ότι η δήλωση της υφυπουργού πολιτισμού έρχεται σε ένα κρίσιμο σημείο, να επιβεβαιώσει το πόσο σημαντικό είναι το μνημείο της Αμφίπολης, λόγω της βαρύτητας που έχει ως αρμόδια υφυπουργός Πολιτισμού. 

parapolitika.gr