Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Ν.Δένδιας: «Ντροπή μας η συμπεριφορά μας στην οικογένεια του νεκρού πεζοναύτη»



 
 
    Ντροπή του κράτους” χαρακτήρισε ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας όσα αποκαλύφθηκαν για την οικογένεια του αδικοχαμένου πεζοναύτη Φώτη Ανδρικόπουλου . Σε παρέμβασή του στην Βουλή είπε ότι έχει δώσει εντολή να προχωρήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης των τριών αδελφών του πεζοναύτη που σκοτώθηκε μαζί με δύο ακόμη συναδέλφους του στο πεδίο βολής της Μαγνησίας.
Νωρίτερα σε... 

ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alpha είχε πει:

“Αφήστε αυτή την ντροπή, πραγματική η ντροπή για το κράτος, για όλους μας δηλαδή, δεν έχει έννοια εδώ να το συζητήσουμε… Θα προσπαθήσω μέσα στην ημέρα να λυθεί αυτό το πράγμα, θα ζητήσω να έρθει το νομικό καθεστώς το οποίο υπάρχει για αυτές τις «παροχές», σε εισαγωγικά προς Θεού, να καταστούν ακατάσχετες και μη συμψηφιστέες με οτιδήποτε, θα γράψω μία διάταξη. Είμαι σίγουρος ότι ο Πρωθυπουργός θα μου δώσει την εντολή να την εισηγηθώ άμεσα στη Βουλή και θα ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών να τη προσυπογράψει.

Αυτό είναι ντροπή για τη κοινωνία. Αν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Δηλαδή, τι να πει κανείς; Ακόμα και που το σχολιάζω ντρέπομαι”.