Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ : «Εξερευνώντας το Ηλιακό μας σύστημα»


         Στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Οι άνθρωποι μπορούν …» που σχεδιάστηκε και υλοποιείται στη διάρκεια του σχολικού έτους 2014-2015 από το 1ο ΓΕΛ και το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης διοργανώθηκε διάλεξη το Σάββατο 21-2-2015 και ώρα 6μμ στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πιερίας. Το θέμα που παρουσιάστηκε ήταν: «Εξερευνώντας το Ηλιακό μας σύστημα» και εισηγητής του ήταν ο κ. Λιναράς Δημήτριος,βιολόγος.
Ο...

σκοπός της διάλεξης ήταν η παρουσίαση του Ηλιακού μας συστήματος και η συνειδητοποίηση ότι η Γη είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι της τεράστιας πλανητικής γειτονιάς μας. Τα επί μέρους θέματα που αναλύθηκαν ήταν: α)Οι αρχικές γνώσεις και απόψεις για τον Ήλιο β)Οι σύγχρονες γνώσεις για το Ηλιακό σύστημα. Τη διάλεξη παρακολούθησαν τόσο οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα όσο και γονείς και εκπαιδευτικοί.
Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη διάλεξη ήταν η τρίτη μιας σειράς διαλέξεων που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών μας πάνω σε ζητήματα περιβαλλοντικού αλλά και κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος
Θεοδωροπούλου Παναγιώτα,φιλόλογος
Σαραηλίδης Κωνσταντίνος,φυσικός

Κατερίνη, 23-2-2015