Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Καλαμαράκια κοκκινιστά


 
 
   Πιάτο με πλούσια γεύση  



Υλικά για 4-6 άτομα

- 1/2 κιλό ντομάτες φρέσκες τριμμένες
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι 

- 1 λεμόνι
- 1 κιλό καλαμαράκια
- 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί

Εκτέλεση
1. Αφού έχετε αφαιρέσει τα εντόσθια των καλαμαριών και το κεφάλι, τα βάζετε σε μια λεκάνη με άφθονο νερό και αλάτι και τα ξεπλένετε καλά.

2. Στη συνέχεια τα τσιγαρίζετε σε μια κατσαρόλα με φυτική μαργαρίνη και τα σβήνετε με το λευκό κρασί.

3. Προσθέτετε τη ντομάτα, το μαϊντανό και το πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσουν για 45 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν.
Σερβίρετε με λεμόνι και με σπιτικό ψωμί.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr