Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Έναν ελέφαντα έφαγε στα γενέθλιά του ο Μουγκάμπε - ΦΩΤΟ


  
  
  

    Ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε, πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, γιόρταζε επί μία εβδομάδα τα 91α γενέθλια του με τρόπο που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης. Ο 91χρονος πρόεδρος, που έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα του, ζήτησε να σκοτώσουν έναν ελέφαντα, πέντε ιμπάλα, δύο κουνάβια και δύο βουβάλια, για να τα προσφέρει ως γεύμα στους 20.000 καλεσμένους του.
Τα... 

γενέθλια του Μουγκάμπε, που πραγματοποιήθηκαν σε εξοχική έπαυλη δίπλα στους καταρράκτες Victoria Falls, κόστισαν ένα εκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με το βρετανικό Τύπο και προξένησαν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, αλλά και από μέλη οργανώσεων για την προστασία της Άγριας Ζωής στη χώρα.

Επίσης, ο Μουγκάμπε έχει δώσει εντολή να θυσιαστεί ένας ακόμα ελέφαντας, τον οποίο θα δώσει να φάνε οι κάτοικοι στην περιοχή των Victoria Falls.

Η αντιπολίτευση χαρακτήρισε «ανήθικα» και «προσβλητικά» για την Ζιμπάμπουε όσα έγιναν στα γενέθλια του Μουγκάμπε και εκπρόσωπός της δήλωσε ότι όλα αυτά τα χρήματα που σπαταλήθηκαν, θα έπρεπε να είχαν δοθεί για την αποκατάσταση δημοσίων σχολείων και νοσοκομείων που βρίσκονται υπό κατάρρευση.

Δείτε τις φωτογραφίες:







Πηγή: independent.co.uk