Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ




 

       Εκπροσωπώντας τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ η Γ. Γραμματέας, παρακολούθησε την τελευταία ομιλία του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κατερίνης, την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015, με θέμα «Οι Τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και η αξιολόγησή τους κατά το Διεθνές Δίκαιο». Ομιλητής ήταν ο διακεκριμένος Διεθνολόγος Λέκτορας της Νομικής του Α.Π.Θ. κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.
Την Εκδήλωση «έντυσε» μουσικά, η νεοσύστατη παραδοσιακή ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του κ. Αντώνη Θανουρή, με την Γυναικεία Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής «Αγ. Αντώνιος ο Μέγας». Ακούστηκαν...

παραδοσιακά μικρασιάτικα και τραγούδια του Ιονίου. Ο κ. Καρακωστάνογλου μικρασιάτης και από τους δύο γονείς καθώς είπε, απήλαυσε την γνώριμη μουσική αυτή παρέμβαση.
Μία άκρως επίκαιρη και σοβαρή ομιλία η οποία καθήλωσε τους ακροατές από το πρώτο λεπτό.
Ο ομιλητής επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα να αξιοποιήσει η χώρας μας, τα δικαιώματα που πληθωρικά της παρέχει το Δίκαιο της Θάλασσας, στη θέσπιση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) .Τόνισε ότι είναι θέμα Εθνικής προτεραιότητας και πως η Ελλάδα οφείλει, απέναντι στο λαό της και τις µελλοντικὲς γενιές της να αναμορφώσει συνολικά την θαλάσσια νομοθεσία της. Τέλος είναι επιβεβλημένο και κρίσιµο να διασφαλιστούν οι θαλάσσιες ζώνες των Ελληνικών νησιωτικών συμπλεγμάτων, που εδώ και δεκαετίες αμφισβητεί η Τουρκία, µε παράνοµα και αυθαίρετα επιχειρήματα.
Θα θέλαμε να σας συγχαρούμε και να σας ευχηθούμε τα 26 αυτά χρόνια ζωής της Σχολής Γονέων Κατερίνης, να είναι μόνο η αρχή της ιδιαίτερα επιτυχημένης διαδρομής σας». Ευχαριστούμε τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Σχολής Γονέων, για την πολύπλευρη και αξιόλογη πορεία . Καλή και επιτυχημένη συνέχεια!!!!

.. ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Γ.Γ. Χατζηκωνσταντίνου Βαλεντίνα