Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ : ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


 

  Κάθε νέα κυβέρνηση, όχι μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και από την ίδια την κοινωνία, παίρνει τον χρόνο της για να δείξει το έργο της.

Δεν μπορούμε, ωστόσο, να παραβλέψουμε ζητήματα αρχής που εγείρονται αυτές τις πρώτες σαράντα ημέρες της νέας κυβέρνησης. Ζητήματα πολιτικά, ζητήματα ηθικής, αλλά ακόμα περισσότερο ζητήματα που άπτονται το σεβασμό του συντάγματος και των Δημοκρατικών θεσμών.

Οι ... 

ενέργειες την νέας κυβέρνησης αυτό το πρώτο διάστημα χαρακτηρίζονται και συνοψίζονται σε ένα σημείο: Πολιτική διαχείριση των προεκλογικών εξαγγελιών και επικοινωνιακή διαχείριση ώστε αυτές οι εξαγγελίες να προσαρμοστούν σε μία πραγματικότητα που από την αρχή ήταν άλλη. Και το είχαμε τονίσει προεκλογικά.

Δεν μας ενοχλεί η απειρία της νέας κυβέρνησης. Όλοι από κάπου ξεκίνησαν. Μας ενοχλεί έντονα η παντελής έλλειψη σχεδίου, η έλλειψη συντονισμού και η άγνοια κινδύνου, όπως αυτά εκφράζονται μέσα από τα λεγόμενα των στελεχών της κυβερνητικής παράταξης.

Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν η μη κύρωση από την Βουλή των Ελλήνων της νέας συμφωνίας της Ελλάδας με τους εταίρους της. Μία συμφωνία – κείμενο που θέτει όρους και περιορισμούς, δεσμεύοντας ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο το νομοθετικό έργο της Βουλής. Ένα κείμενο που, ως τέτοιο, πριν εφαρμοστεί έπρεπε οπωσδήποτε να συζητηθεί και να ψηφιστεί από το σώμα της Βουλής. Μ’ αυτήν την ενέργεια, η κυβέρνηση παρέκαμψε ουσιαστικά την νομοθετική εξουσία και αναρωτιόμαστε ποια είναι η διαφορά αυτής της αντίληψης της πολιτικής από την «ενός ανδρός αρχή»;


ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΙΕΡΙΑΣ
Ο Γραμματέας, Χρήστος Τζιουβάρας