Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Τέλειο πεντικιούρ στο σπίτι






     Οδηγίες βήμα-βήμα για ένα άψογο αποτέλεσμα

Ήρθε η άνοιξη και όλες σας θα αρχίσετε να φοράτε ανοιχτά παπούτσια και τα πόδια σας πρέπει να είναι περιποιημένα.

Αυτό σημαίνει ότι δεν επιτρέπονται οι σκασμένες φτέρνες και τα πόδια πρέπει να είναι όμορφα και απαλά. Μάθετε πώς θα το πετύχετε αυτό μόνες σας στο σπίτι.
Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές...

Θα χρειαστείτε: Βαμβακερή πετσέτα, άλατα μπάνιου, λεκάνη, ράσπα,ξυλάκι για πετσάκια, νυχοκόπτη, πενσάκι, λίμα ενυδατική κρέμα ποδιών, διαχωριστικό νυχιών.

Ενυδατώστε τα πόδια σας

Κάθε καλό πεντικιούρ θα πρέπει να αρχίσει με ένα ποδόλουτρο. Γεμίστε μια λεκάνη με ζεστό νερό προσθέστε μια χούφτα θαλασσινό αλάτι και μερικές σταγόνες έλαιο λεβάντας. Η λεβάντα θα τα κάνει απαλά και κάθε αίσθηση βάρους θα φύγει αμέσως. Βυθίζετε τα πόδια σας και περιμένετε 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα πετσάκια και οι φτέρνες.

Ένα απαλό μασάζ

Κάνετε τα πόδια σας ένα απαλό μασάζ αμέσως μετά το ποδόλουτρο. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι το ιδιαίτερο, απλά εφαρμόστε πίεση εκεί που σας αρέσει σε σημεία τα οποία αισθάνεται καλά. Κάνετε μασάζ σε κάθε δάχτυλο του ποδιού και δώστε προσοχή στα πέλματα και τις φτέρνες. Αυτό θα τονώσει την κυκλοφορία του αίματος και θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.

Μια καλή απολέπιση

Ένας άλλος τρόπος για να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος και να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα από τα πόδια σας είναι να τους κάνετε μια καλή απολέπιση. Βάλτε σε ένα μπολ μία κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι και μία κουταλιά αφρόλουτρο.

Με κυκλικές κινήσεις κάνετε μασάζ σε όλο το πόδι και στα πέλματα αυτό θα βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα και ταυτόχρονα τα πόδια σας θα χαλαρώσουν. Ταμπονάρετε ελαφρώς με την πετσέτα και με τη ράσπα τρίβετε τις φτέρνες και τα σκληρά σημεία του ποδιού. Βυθίζετε ξανά το πόδι στη λεκάνη και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με το άλλο.

Ασχοληθείτε με τις φουσκάλες

Αν έχετε φουσκάλες στα πόδια σας, σε καμία περίπτωση μην τις τρυπάτε. Υπάρχουν ειδικά αυτοκόλλητα επιθέματα για φουσκάλες. Αυτά τα αυτοκόλλητα είναι ειδικά σχεδιασμένα για να απορροφούν το υγρό από τις φουσκάλες, βοηθώντας να επουλωθούν γρηγορότερα.

Αντιμετωπίστε τα πετσάκια

Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσουν τα πετσάκια είναι να τα κόψουν. Αυτό είναι, λάθος. Αν κόψετε τα πετσάκια μπορεί κατά λάθος να οδηγηθείτε σε καμιά αιμορραγία.Αντί να τα κόψετε, μπορείτε να τους βάλετε λίγη κρέμα να μαλακώσουν. Σπρώχνετε τα πετσάκια προς τα έξω με τα ειδικά ξυλάκια, τα οποία κρατάτε σχεδόν παράλληλα με το νύχι (δεν βυθίζετε ποτέ τα ξυλάκια στα πλαϊνά). Στη συνέχεια τα αφαιρείτε προσεκτικά με ένα πενσάκι, το οποίο κρατάτε παράλληλα με το δέρμα.

Χρησιμοποιήστε μερικές σταγόνες λεμόνι

Το τρίψιμο με μια φέτα λεμόνι μπορεί να μειώσει ή να σταματήσει εντελώς τη δυσάρεστη μυρωδιά των ποδιών.

Επιπλέον, ο χυμός λεμονιού αφαιρεί τους άσχημους κίτρινους λεκέδες που εμφανίζονται στα νύχια, λόγω της κακής ποιότητας σε βερνίκια νυχιών. Πάρτε μια φέτα λεμονιού και τρίψτε την απαλά σε όλο το πόδι.

Κόψτε τα νύχια σας σωστά

Βγάζετε ξανά το πρώτο πόδι από το νερό και σκουπίζετε καλά. Κόβετε τα νύχια προσεκτικά (μην κόβετε πολύ βαθιά στις γωνίες) και λιμάρετε, για να πάρουν το επιθυμητό σχήμα.

Το βερνίκι νυχιών

Τοποθετείτε το διαχωριστικό νυχιών ανάμεσα στα δάχτυλα. Σε περίπτωση που δεν έχετε, παίρνετε ένα χαρτομάντιλο, το στρίβετε μέχρι να σχηματιστεί ένα χοντρό κορδόνι και το περνάτε εναλλάξ ανάμεσα στα δάχτυλα. Περνάτε τη σκληρυντική βάση στην επιφάνεια των νυχιών και την αφήνετε να στεγνώσει. Το μεγάλο φινάλε για κάθε καλό πεντικιούρ είναι το βερνίκι νυχιών. Αγοράζετε μόνο καλής ποιότητας βερνίκια, ειδικά αν τα νύχια σας είναι αδύναμα.

Τα φωτεινά, έντονα χρώματα είναι πολύ στη μόδα φέτος.

Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα

Όταν το βερνίκι σας στεγνώσει τελείως, κάνετε στα πόδια σας ένα τελευταίο μασάζ, με ενυδατική κρέμα. Αγοράστε μια ειδική κρέμα για τα πόδια. Φροντίστε τα όπως κάνετε και για υπόλοιπο σώμα.

Αυτές είναι οι συμβουλές μας για τέλειο πεντικιούρ στο σπίτι. Εφαρμόστε τις και δώστε στα πόδια σας την φροντίδα που τους αξίζει.

Πηγή: penbeautysecrets.blogspot.gr