Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΚΑΤΕΡΙΝΗ : Tα εγκαίνια του Συλλόγου Εικαστικών

 
 
 
      Την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Συλλόγου Εικαστικών.
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Αστική Σχολή Κατερίνης. Πρόκειται για ομαδική έκθεση με παλιούς και νέους καλλιτέχνες. Σε κάποια έργα διακρίνουμε μια ιδιαίτερη ωριμότητα του Καλλιτέχνη,υπαρχει μια ευρύτητα γκάμας έργων. Παίρνουν μέρος ζωγράφοι, αγιογράφοι, γλύπτες, κατασκευές, χειροποίητο κόσμημα, κ.α. Μια... 

επίσκεψη θα σας πείσει. Με την Παρουσία του μας τίμησε ο κύριος Θεόδωρος Παυλίδης πρόεδρος του οργανισμού παιδείας πολιτισμού αθλητισμού και πρόνοιας ο οποίος εξέφρασε των ενθουσιασμο του για τα έργα μας.Και δήλωσε οτι θα υπάρξει συνεργασία.Αναφέρθηκε στο μεγαλο μας γλύπτη Καλεβρά που τα γλυπτά του εκτίθενται στη διπλανή αίθουσα. Και δήλωσε οτι τα έργα του ζωγράφου Γκόγκου θα βρούνε και αυτα των ανάλογο χώρο που αρμοζει στον μεγαλο καλλιτέχνη,με την συνεργασία του Συλλόγου που είναι ανοιχτος σε κάθε είδος πρόσκλησης.Με την παρουσία της μας τίμησε η Ελευθεριάδου Ροδη προεδρος Δημ.Ραδιοφώνου Κατερίνης και την ευχαριστώ ιδιαιτέρως.Την εκδήλωση επένδυσε μουσικά με (ζωγράφω-ήχο). Ο Διεθνούς φήμης συνθέτης Δημήτρης Μπάκας με τα πρωτοποριακά μουσικά έργα του,και τον ευχαριστούμε για το μουσικό ταξίδι.Για τον μουσικό μίλησε η πρόεδρος Λίνα Γιαμούζη:
 

 Γεννημένος στην Κατερίνη το 1975. Ο Δημήτρης Μπάκας σπούδασε σύνθεση με το Θεόδωρο Αντωνίου. Έπειτα πήγε στο Λονδίνο (Κολέγιο Goldsmiths, Πανεπιστήμιο Λονδίνου) για περαιτέρω σπουδές όπου απέκτησε Μεταπτυχιακό στη Σύνθεση (Mmus) το 2005, και το διδακτορικό του στη Σύνθεση (PhD) το 2010, υπό την επίβλεψη του Professor Roger Redgate. Κατά τη διάρκεια του Διδακτορικού του παρακολούθησε το Master Ηλεκτροακουστικής Μουσικής στο Stanley Glasser Electronic Studios at Goldsmiths College (EMS). Κατά το έτος 2010-2011 ήταν επισκέπτης ερευνητής (Visiting Scholar) στο Columbia University (New York), όπου έγινε αποδεκτός από τον Tristan Murail όπου και ολοκλήρωσε μια μεταδιδακτορική έρευνα. Απο το 2009 ο Δημήτρης Μπάκας είναι στον κατάλογο επίλεκτων συνθετών του Sound and Music στην Αγγλία, θέση που κέρδισε με διαγωνισμό. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών (ΕΕΜ), του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής (ΕΣΣΗΜ), του ΚΣΥΜΕ (Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας), την Εταιρία Ακουστικής Οικολογίας του Temp'Ora Project (Bordeaux, France) και ιδρυτικό μέλος μαζί με τους Δημήτρη Έξαρχο και Πάνο Γκίκα του Migrant Sound (a London-based not-for-profit organisation, which aims to promote, organise and release new music). Έργα του Δημήτρη Μπάκα έχουν βραβευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2013 συμμετείχε στο Mmabolela workshop/residency που οργανώθηκε από τους Francisco Lopez και James Webb στη Νότια Αφρική για Field Recordings στη ζούγκλα (Limpopo river, mmabolela reserve). Τον Απρίλιο του 2015 υπό την Αιγίδα και χορηγία του Δήμου Πέλλας θα γίνουν τα εγκαίνια του εικαστικού έργου του (Site Specific Art) στο Ρολόι των Γιαννιτσών. Το Μάιο του 2015 θα είναι Συνθέτης in residence στο Visby International Center for Composer (Gotland, Sweden).

Διάρκεια έκθεσης:7/05/2015

Ώρες: 11-1 Πρωί 7-9 Απόγευμα.

Ελένη Α.Βούβαρη.
 
Υ.Σ:Ευχαριστούμε τον Απόστολο Κούρτη (ΚΤΗΜΑ ΚΟΥΡΤΗ) Βιολογικοί Οίνοι,Ράχη Πιερίας,για το άφθονο κρασι που μας προσέφερε,ο Συλλογος Εικαστικών τον ευχαριστή θερμά.