Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Καλά τα νέα για τους τραυματίες από τον κεραυνό. Σταθερή η 30χρονη



Χαραμάδα αισιοδοξίας για την πορεία της υγείας της 30χρονης Ρωσίδας που χτυπήθηκε από κεραυνό χτες το πρωί στην Κνωσσό άφησε το 24ωρο που πέρασε με τη την κατάσταση της υγείας της να παραμένει σταθερή και να βελτιώνεται σταδιακά.

Η... 

γυναίκα που μεταφέρθηκε με ανακοπή στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση όπου διαπιστώθηκαν κάποιες βλάβες στα ενδοκοιλιακά της όργανα και πρόβλημα με το έντερο ενώ απο χτες νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Η 30χρονη αναμένεται να υποβληθεί σήμερα σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου προκειμένου να διαπιστωθεί αν η ανακοπή άφησε πίσω της κάποια βλάβει ωστόσο η κλινική της εικόνα δεν παρουσιάζει κάτι ανησυχητικό.

Εντωμεταξύ καλά είναι τα νέα και από το ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλεύονται συνολικά 7 άτομα 5 ενήλικες και δυο παιδιά στις κλινικές του νοσοκομείου. Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και ελεγχόμενη και δεν αποκλείεται τη Δευτέρα να πάρουν εξιτήριο.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση για την υπόθεση με την αστυνομία να συλλέγει καταθέσεις για το περιστατικό.

Εντωμεταξύ ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε το ΕΚΑΒ :

Το Ε.Κ.Α.Β. ανταπεξήλθε με αμεσότητα στο συμβάν του τραυματισμού τουριστών μετά από πτώση κεραυνού, σήμερα 29 Μάιου 2015, στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Συγκεκριμένα, το συντονιστικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β., δέχθηκε κλήση σχετικά με το περιστατικό στις 09:55 το πρωί και αφού έγινε η διαβίβαση της κλήσης στα πιο κοντινά διαθέσιμα ασθενοφόρα και οχήματα του Ε.Κ.Α.Β., στις 10:04 αφίχθη στο σημείο του συμβάντος όχημα μικρού όγκου με γιατρό, ο οποίος, κατόπιν εκτίμησης της κατάστασης των τραυματιών, προέβη με επιτυχία στη διαδικασία ανάνηψης μίας γυναίκας η οποία είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς.

Παράλληλα, το πρώτο ασθενοφόρο αφίχθη στο σημείο του συμβάντος στις 10:05 και στη συνέχεια ακολούθησαν ακόμη πέντε (5) ασθενοφόρα, έτσι ώστε να καλυφθούν όλες οι αναγκαίες διακομιδές.

Σε πρώτο στάδιο, η γυναίκα τουρίστρια (στην οποία είχε πραγματοποιηθεί επιτόπου επιτυχής ανάνηψη από τον γιατρό του Ε.Κ.Α.Β.) διεκομίσθη με σφυγμό στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο-Πανάνειο» όπου και διασωληνώθηκε (το Γ.Ν.Η. «Βενιζέλειο-Πανάνειο» δεν εφημέρευε αλλά άνοιξε το Τ.Ε.Π., κατόπιν αιτήματος του Ε.Κ.Α.Β., ειδικά για την υποδοχή του συγκεκριμένου περιστατικού) ενώ ακόμη τέσσερις (4) τραυματίες διεκομίσθησαν προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η).

Σε δεύτερο στάδιο, και καθαρά για προληπτικούς λόγους, διεκομίσθησαν προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η). ακόμη 12 άτομα (σύνολο διακομιδών 17).

cretalive