Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ κου ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΖΤΑΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

 

   ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ - ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Την Τρίτη 5 Μαΐου και ώρα 12:00, μετά από πρόσκληση του Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης κ. Ιωάννη Καζταρίδη και εν όψει της λήξης της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνάντηση των Δ/ντών των σχολικών μονάδων Πιερίας στο αμφιθέατρο του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης.
Στη... 

συνάντηση παραβρέθηκαν ο υπεύθυνος ΣΣΝ κος Χαρίσης Αθανάσιος, ο υπεύθυνος Κε.Πλη.Νε.Τ. κος Βασίλειος Ζήσκος, η υπεύθυνη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων, κ. Μυράντα Παππά, ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ, κος Παυλίδης Θεόδωρος, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, κος Βαρδακώστας, ο αιρετός κος Μπουλούμης και όλοι οι Δ/ντές των Σχολικών Μονάδων της Πιερίας.
Στο πρώτο μέρος της συνάντησης ξεκινώντας την ομιλία του ο κος Καζταρίδης, αφού καλοσώρισε όλους τους παρευρισκόμενους, έδωσε το λόγο στον πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ, Κ. Παυλίδη Θεόδωρο ο οποίος αναφέρθηκε σε μια πρωτοβουλία του οργανισμού σε συνεργασία με τη Δ/νση της Δ/θμιας Εκπ/σης Πιερίας ώστε να κινητοποιηθούν οι μαθητές να συμμετάσχουν σε μια δράση με στόχο την καταπολέμηση της διάκρισης στον αθλητισμό και μάλιστα σε σχέση με τους Ολυμπιακούς αγώνες των αθλητών με ειδικές ικανότητες.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Δ/ντής, κος Καζταρίδης και αναφέρθηκε στο επιστημονικό συνέδριο με θέμα: «Η εικόνα του άλλου στην εποχή μας και στον τόπο μας» που διοργανώνεται από το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους Πιερίας και Πλαταμώνα στις 7 και 8 Μαΐου.
Ακολούθως, ο Δ/ντής έκανε αναφορά στους θεσμούς που με επιτυχία έχουν διοργανωθεί στο παρελθόν από τη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης Πιερίας όπως τα «Ολύμπια εν Δίω» και το 4ο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας και τα οποία θα πραγματοποιηθούν και φέτος.
Ιδιαιτέρως τόνισε ο κος Δ/ντής την εξαιρετική συνεργασία των υπηρεσιών της Δ/νσης με τους Δ/ντές και τους συλλόγους καθηγητών των σχολείων ενώ υπενθύμισε τη σημασία του «My School» και προέτρεψε τους Δ/ντές σε ορθή και αδιάλειπτη ενημέρωση του συστήματος.
Εν συνεχεία ο κος Δ/ντής επεσήμανε την ευθύνη που βαρύνει τη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης αλλά και τους Δ/ντές των σχολείων για τη διατήρηση της φερεγγυότητας των Πανελλαδικών αλλά και των Προαγωγικών και Απολυτηρίων εξετάσεων που καλούνται να διεκπεραιώσουν οι σχολικές μονάδες με τη συνεργασία της Διεύθυνσης.
Ο κος Καζταρίδης κάλεσε τους Δ/ντές να είναι σε εγρήγορση εν όψει των εξετάσεων καθώς η ενδελεχής γνώση των εγκυκλίων και των διαταγών που αφορούν στις εξετάσεις από μέρους τους αλλά και η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση όλων των εκπαιδευτικών είναι αναγκαία ώστε να διαφυλαχτεί το κύρος αυτών.
Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους ερωτήσεις και ακολούθησε συζήτηση εφ΄όλης της ύλης.
Κλείνοντας τη συζήτηση ο Δ/ντής ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους αλλά και το Δ/ντή του 2ου ΓΕΛ, κο Σιδηρόπουλο Γεράσιμο για την άψογη φιλοξενία που παρείχε για τη συνάντηση αυτή.