Γλυκός πειρασμός
Υλικά για 2-4 άτομα
Για τις κρέπες
- 1/3 κούπας νερό
- 2/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
- Πολύ λίγο αλάτι
- 1 χτυπημένο αυγό
- ¼ κούπας γάλα
Για τη γέμιση
- 100 γραμμάρια σοκολάτα υγείας
- 1 κούπα ψιλοκομμένες φράουλες
Εκτέλεση
Για τις κρέπες
1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το νερό, το γάλα, το αυγό, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει η ζύμη μας μια παχύρευστη μορφή.
2. Ταυτόχρονα λιώνετε τη σοκολάτα σε μπέν μαρι ανακατεύοντας για 5 λεπτά.
Για τη γέμιση
3. Στη συνέχεια σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και μια μεγάλη κουταλιά της ζύμη και ψήνετε για 4-5 λεπτά και αμέσως αναποδογυρίζετε και ρίχνετε τη μαύρη σοκολάτα και τις φράουλες. Κατόπιν σε μέτρια φωτιά φτιάχνετε τις υπόλοιπες 4 κρέπες.
4. Έπειτα κλείνετε την κρέπα σε σχήμα χωνάκι και σερβίρετε.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr
Υλικά για 2-4 άτομα
Για τις κρέπες
- 1/3 κούπας νερό
- 2/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
- Πολύ λίγο αλάτι
- 1 χτυπημένο αυγό
- ¼ κούπας γάλα
Για τη γέμιση
- 100 γραμμάρια σοκολάτα υγείας
- 1 κούπα ψιλοκομμένες φράουλες
Εκτέλεση
Για τις κρέπες
1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το νερό, το γάλα, το αυγό, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει η ζύμη μας μια παχύρευστη μορφή.
2. Ταυτόχρονα λιώνετε τη σοκολάτα σε μπέν μαρι ανακατεύοντας για 5 λεπτά.
Για τη γέμιση
3. Στη συνέχεια σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και μια μεγάλη κουταλιά της ζύμη και ψήνετε για 4-5 λεπτά και αμέσως αναποδογυρίζετε και ρίχνετε τη μαύρη σοκολάτα και τις φράουλες. Κατόπιν σε μέτρια φωτιά φτιάχνετε τις υπόλοιπες 4 κρέπες.
4. Έπειτα κλείνετε την κρέπα σε σχήμα χωνάκι και σερβίρετε.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr