Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

«Οι άνθρωποι μπορούν να εμπνέονται και να δημιουργούν»

 

   Η Υπεύθυνη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κα. Μ. Παππά επισκέφθηκε το 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος με τίτλο: «Οι άνθρωποι μπορούν να εμπνέονται και να δημιουργούν».
 
Οι... 

μαθητές του 5ου ΓΕΛ και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του Προγράμματος κ. Κ. Σαραϊλίδης (συντονιστής του προγράμματος) και Α. Δεληγιαννίδου σε συνεργασία με το ζωγράφο Σ. Δερμεντζίδη και τον τεχνίτη λίθου Σ. Στρογγυλό φιλοτέχνησαν με έμπνευση και μεράκι τμήμα του σχολικού κτηρίου που αποτυπώνει με πρωτότυπη ματιά το διάστημα δίνοντας τον τίτλο: «Ρίξε το βλέμμα σου μακριά…για να νοιώσεις όμως ελεύθερος πρέπει να κάνεις και μεγάλα βήματα». Συγκεκριμένα οι δημιουργοί του έργου εξήγησαν πως ο χαρακτήρας του είναι συμβολικός, καθώς ο τοίχος αναπαριστά τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσει ο σύγχρονος νέος για να ανέβει τη σκάλα που θα τον οδηγήσει στην επιτυχία και την άνοδο με όχημα τη Γνώση.
Η κ. Παππά συνεχάρη το Διευθυντή του σχολείου κ. Α. Παπαργυρίου και τη δημιουργική ομάδα του 5ου ΓΕΛ και ευχήθηκε να συνεχίσουν με καινούριες δημιουργικές προσπάθειες και την ερχόμενη σχολική χρονιά.