Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Σορμπέ μπανάνα



Δροσερή επιλογή με απλά υλικά  



Υλικά για 4-6 άτομα

- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 ασπράδι χτυπημένο σε μαρέγκα 

- 250 γραμμάρια μπανάνες
- χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

1. Λιώστε σε πουρέ τις μπανάνες με το χυμό λεμόνι. Ετοιμάζετε μέτριο σιρόπι , βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για περίπου 5 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει.

2. Προσθέτετε στον πουρέ μπανάνας το σιρόπι .Ανακατεύετε και βάζετε το μείγμα σε παγωτομηχανή και ακολουθείτε τις οδηγίες του παρασκευαστή. Διαφορετικά σε μεταλλικό σκεύος και στην κατάψυξη ανακατεύοντας 4 φορές ανά 45 λεπτά.

3. Μόλις το μείγμα αρχίσει να πήζει , προσθέτετε τη μαρέγκα και το αφήνετε σε παγωτομηχανή ή σε μεταλλικό σκεύος μέχρι να πήξει εντελώς.

4. Σερβίρετε το σορμπέ μπανάνας σε ποτήρια και το γαρνίρετε με φέτες μπανάνας και κερασάκια γκλασέ.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr