Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ κ. ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ





     Τρία χρόνια τους είχαμε στις αγκαλιές μας. Τους δώσαμε ό,τι καλύτερο είχαμε και από γνώσεις και από πρότυπα και από αξίες. Και ήρθε η ώρα να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν για νέους κόσμους, νέους προορισμούς. Έτοιμες και έτοιμοι να αγωνιστούν για ένα καλύτερο αύριο, για έναν καλύτερο κόσμο.
Την Κυριακή 28 Ιουνίου, λοιπόν, οργανώσαμε μια γιορτή, ένα γλέντι, όπου περίσσεψαν οι αγκαλιές, τα φιλιά και οι ευχές. Μια γιορτή κατευόδιο, όπως τη χαρακτήρισε η υποδιευθύντρια κ. Δήμητρα Αναγνώστη.
Τα...

πάντα ήταν έτοιμα στις 20:00 να υποδεχτούν μαθητές, γονείς και καθηγητές. Η αυλή του σχολείου πλημμύρισε από νεαρόκοσμο, που σαν τις μέλισσες «πετούσαν» από παρέα σε παρέα, «από λουλούδι σε λουλούδι», βουτώντας τη μνήμη τους, όσο ακόμη ήταν μαζί, στις κοινές αναμνήσεις των τριών χρόνων τους στο 2ο ΓΕΛ.
Αρχικά προβλήθηκε ένα βίντεο 30΄ περίπου που περιελάμβανε φωτογραφίες των αποφοίτων και από τις τρεις τάξεις του λυκείου σχολιασμένο με εύθυμη διάθεση από τον καθηγητή κ. Ευστάθιο Φανιάδη.
Ακολούθως ανέβηκε στο βήμα ο διευθυντής κ. Γεράσιμος Σιδηρόπουλος και με φανερή συγκίνηση απηύθυνε από καρδιάς τον αποχαιρετιστήριο λόγο του λόγω της συνταξιοδότησής του. Αυτό που θα επισημάνω από τα τόσα αξιόλογα που είπε είναι το ότι προέτρεψε τις μαθήτριες και τους μαθητές να μην πάψουν να οραματίζονται ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας και τους ίδιους, να μην επιτρέψουν σε κανένα να τους σκοτώσουν τα όνειρα. Τόνισε ότι θα του λείψει αυτή η καθημερινή επαφή με τους μαθητές, κάτι που του «γέμιζε τις μπαταρίες», όπως είπε χαρακτηριστικά, και στο τέλος εξέφρασε ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα του πρόσφεραν τα τέσσερα χρόνια που ήταν διευθυντής στο σχολείο μας, το 2ο ΓΕΛ.

Τον λόγο πήρε η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Ευαγγελία Θεοδώρου, που εκθείασε το πέρασμα του κ. Σιδηρόπουλου από το σχολείο μας. ευχαρίστησε όλους τους καθηγητές και τους υποδιευθυντές, ευχήθηκε καλή δύναμη στη νέα διευθύντρια κ. Αναγνώστη και τελείωσε λέγοντας στους μαθητές «Παιδιά μας, καλή επιτυχία στους στόχους σας, καλή επιτυχία στη ζωή σας, καλή επιτυχία στο κυνήγι των ονείρων σας! Να είστε καλά!».
Στη συνέχεια ο λόγος πέρασε στην κ. Αναγνώστη. Ξεκίνησε λέγοντας ότι νοιώθει τόση ευθύνη, όση νοιώθει όταν φεύγουν από το σπίτι τα δικά της παιδιά, και ότι αισθάνεται την ανάγκη να τους δώσει πολλές συμβουλές. Τόνισε ότι δεν έχει τόση σημασία η επίτευξη του στόχου αυτή τη στιγμή και ότι αυτός μπορεί να επιτευχθεί και στο μέλλον, αρκεί ο προσανατολισμός να είναι σταθερός! Τους επισήμανε πως στόχος τους πρέπει πρωτίστως να είναι το «Τι πρέπει να κάνω για να ζήσω με νόημα και να επιβιώσω με αξιοπρέπεια» λόγω του ότι βγαίνουν στο ακαδημαϊκό στίβο σε μια περίοδο σοβαρής κρίσης που δημιούργησε η προηγούμενη γενιά. Να θυμούνται τις ανθρώπινες αξίες, το ήθος, τις αρχές που οι καθηγητές με τον λόγο και το παράδειγμά τους προσπάθησαν να τους εμφυσήσουν. Να κυνηγήσουν τα θέλω τους χωρίς να ξεχνούν και τα πρέπει. Τελείωσε με την ευχή «ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ»!
Εκ μέρους των μαθητών μίλησαν οι μαθήτριες Αναστασία Γιαμούζη της Γ΄ αποχαιρετώντας τους συμμαθητές της, ενώ η μαθήτρια της Β΄ τάξης Άννα Φελεκίδου εκ μέρους των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης τους ευχήθηκε τα καλύτερα.


Ένα νέο βίντεο 10΄ με φωτογραφικά στιγμιότυπα των τεσσάρων χρόνων του απερχόμενου διευθυντή στο σχολείο προβλήθηκε και στη συνέχεια ο υποδιευθυντής κ. Απόστολος Νικολής, που ανέβηκε στο βήμα, τόνισε ότι έμαθε πολλά δίπλα στον διευθυντή, αλλά ότι το σπουδαιότερο είναι πως απέκτησε ένα φίλο! Ο σύλλογος των καθηγητών επεφύλασσε και ένα δώρο στον διευθυντή, ένα δώρο που το επέλεξε η καθηγήτρια κ. Μαρούλα Αδαμίδου και του προσέφερε με το γνωστό του χιούμορ ο καθηγητής κ. Θανάσης Πολύζος. Ένα κλαδευτήρι έκρυβε η συσκευασία, εργαλείο πολύ χρήσιμο για έναν αμπελουργό, μιας και το αμπέλι είναι μια από τις αγάπες του κ. Σιδηρόπουλου.
Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και πριν βγούμε στην αυλή μια ομάδα μαθητριών αποχαιρέτησε τον διευθυντή με τραγούδια!
Η τελετή ολοκληρώθηκε στην αυλή του σχολείου, όπου ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων φρόντισε να έχει όλου του κόσμου τα καλά! Μουσική και χορός έδεναν αρμονικά με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Η γιορτή έκλεισε μετά την 1η πρωινή.