Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Από την ομιλία Σαμαρά στα Τρίκαλα (ΦΩΤΟ)


 
   Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην περιφερειακή συνδιάσκεψη της ΝΔ στα Τρίκαλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην συγκέντρωση που διοργάνωσε η πρωτοβουλία «Μένουμε Ευρώπη».

«Ο λαός ξεσηκώνεται δεν παίζουμε με το μέλλον της χώρας μένουμε στην Ευρώπη. Για μας είναι εθνική κόκκινη γραμμή η παραμονή της χώρας μας στην Ευρώπη και στο ευρώ, για λόγους όχι μόνο οικονομικούς αλλά και λόγους εθνικής ασφαλείας» είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Παράλληλα... 

σημείωσε πως η έξοδος από το ευρώ θα ήταν καταστροφή για την χώρα. «Εάν βγούμε από το ευρώ η χώρα μας θα ζούσε την μεγαλύτερη καταστροφή σε καιρούς ειρήνης. Η κατάσταση δεν θα είναι καλύτερη ακόμα και αν η χώρα χρεοκοπήσει εντός ευρώ. Θέλουν τον κόσμο με συσσίτια και με κουπόνια όπως είπε ο κ. Λαπαβίτσας» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα φέρει νέα μνημόνια με επώδυνα μέτρα. «Καμαρώστε τους τάχα αντιμνημονιακούς, που θα φέρουν νέα μνημόνια και περισσότερα μέτρα. Ζήτησαν παράταση υπέγραψαν μνημόνιο και δεν πήραν χρήματα. Μας ζητούσε η τρόικα 1,5 δισ. ευρώ μέτρα για πλεόνασμα 3% και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για 1% πλεόνασμα ζητούν 4 δις. ευρώ μέτρα. Από μόνη της η κυβέρνηση έχει προτείνει»

Επανέλαβε την πρόταση του για εθνική συνεννόηση. « Οι άνθρωποι παίζουν την Ελλάδα στα ζαριά αλλά δεν θα το επιτρέψουμε. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε την ύστατη αυτή στιγμή αρκεί η κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική. Ζητήσαμε την μεγάλη εθνική συνεννόηση αλλά απάντηση δεν πήραμε».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε και στην Ζ. Κωνσταντοπούλου «Μόνιμο παραλήρημα κατά πάντων. Παρακολουθούμε μια εκκολαπτόμενη τύραννο σε ρόλο αυτοκράτειρα πασών των Συριζαίων και δεν βρίσκεται κανείς να την μαζέψει».