Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Κουλουράκια με πορτοκάλι και σουσάμι!


Υλικά

940γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

460γρ. ζάχαρη

1 βανιλίνη

70γρ. σουσάμι

2 ξυλάκια κανέλας

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

20γρ. αμμωνία

250ml χυμό πορτοκαλιού

200ml ελαιόλαδο

260ml νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το νερό με τα ξύλα κανέλας για 3 με 4 λεπτά, για να αρωματιστεί. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ βάζετε το αρωματισμένο κρύο νερό, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Ρίχνετε το αλεύρι σιγά - σιγά και ζυμώνετε με τα χέρια (ή στο μίξερ με το φτερό) μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Η ζύμη δεν θέλει πολύ πλάσιμο, πρέπει να είναι σχετικά μαλακή.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Βήμα 5

Πλάθετε τα κουλουράκια σε σχήμα της επιλογής σας και τα αραδιάζετε στο ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.

Το διαβάσαμε στο mama365