Υλικά
940γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
460γρ. ζάχαρη
1 βανιλίνη
70γρ. σουσάμι
2 ξυλάκια κανέλας
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
20γρ. αμμωνία
250ml χυμό πορτοκαλιού
200ml ελαιόλαδο
260ml νερό
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το νερό με τα ξύλα κανέλας για 3 με 4 λεπτά, για να αρωματιστεί. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ βάζετε το αρωματισμένο κρύο νερό, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύετε.
Βήμα 3
Ρίχνετε το αλεύρι σιγά - σιγά και ζυμώνετε με τα χέρια (ή στο μίξερ με το φτερό) μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Η ζύμη δεν θέλει πολύ πλάσιμο, πρέπει να είναι σχετικά μαλακή.
Βήμα 4
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Βήμα 5
Πλάθετε τα κουλουράκια σε σχήμα της επιλογής σας και τα αραδιάζετε στο ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.
Το διαβάσαμε στο mama365
940γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
460γρ. ζάχαρη
1 βανιλίνη
70γρ. σουσάμι
2 ξυλάκια κανέλας
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
20γρ. αμμωνία
250ml χυμό πορτοκαλιού
200ml ελαιόλαδο
260ml νερό
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το νερό με τα ξύλα κανέλας για 3 με 4 λεπτά, για να αρωματιστεί. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ βάζετε το αρωματισμένο κρύο νερό, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύετε.
Βήμα 3
Ρίχνετε το αλεύρι σιγά - σιγά και ζυμώνετε με τα χέρια (ή στο μίξερ με το φτερό) μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Η ζύμη δεν θέλει πολύ πλάσιμο, πρέπει να είναι σχετικά μαλακή.
Βήμα 4
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Βήμα 5
Πλάθετε τα κουλουράκια σε σχήμα της επιλογής σας και τα αραδιάζετε στο ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.
Το διαβάσαμε στο mama365
