Αν ψάχνετε εναλλακτικές για να ξεφύγετε λίγο από τη χωριάτικη και τις υπόλοιπες κλασικές πράσινες σαλάτες, σας έχουμε την τέλεια, γευστική συνταγή.
Απολαύστε την είτε σαν...
Απολαύστε την είτε σαν...
κύριο γεύμα ή σαν συνοδευτικό στο κυρίως πιάτο σας, απολαμβάνοντας τα οφέλη, τη γεύση και τη δροσιά της σε κάθε σας μπουκιά.
Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε:
1 κόκκινο κρεμμύδι, 2 κουταλιές της σούπας ξίδι, 450 γραμμάρια ντοματίνια, 1 μέτριο κολοκυθάκι, 6 φλιτζάνια ρόκα, 1 φλιτζάνι βασιλικό, 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 60 γραμμάρια τυρί asiago ή άλλο μαλακό τυρί της αρεσκείας σας, αλάτι.
Εκτέλεση:
Κόψτε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, βάλτε το σε ένα μπολ και ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ξίδι και λίγο αλάτι. Κόψτε στη μέση τα ντοματίνια και προσθέστε τα στο μπολ. Ανακατέψτε τα όλα μαζί και μαρινάρετέ τα για 10 λεπτά. Κόψτε το κολοκυθάκι σε λωρίδες και στη συνέχεια πάρτε τα ντοματίνια και τα κρεμμύδια (φυλάσσοντας τη μαρινάδα) και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ, όπου θα τα ανακατέψετε με το κολοκύθι, μαζί με τη ρόκα και τον βασιλικό. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας από τη μαρινάδα και το ελαιόλαδο. Τέλος, τρίψτε από πάνω το τυρί σας και είστε έτοιμοι!
Η σαλάτα αυτή, εκτός από γευστική, αποδίδει μόλις 125 θερμίδες και 8 γραμμάρια λίπους στα 2 φλιτζάνια.
Το διαβάσαμε στο click@life