Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Τίτος Πατρίκιος, «Η συμφωνία»



“Φωνάξαν, τσακωθήκαν, ρητορέψανε
τέλος την κλείσανε τη συμφωνία,
ορίστηκαν τα ποσοστά, το κέρδος…
Οι πρησμένες γλώσσες τους
απόμειναν σαν ποντικοί των υπονόμων.”

Οσοι απο δω και περα ονειρευονται να κυβερνηθουν με ερεισμα τις... 

κοινοβουλευτικες τους πλειοψηφιες, (αυτες του σοφου εκλογικου μας νομου ειδικα), και μαλιστα να εχουν και τεχνοκρατες πρωθυπουργους, ας κουνηθουν απο την θεση τους καλυτερα και ας ξυπνησουν απο τα ωραια ονειρα των βολικων παλινορθωσεων.

Αν η οποια νεα κυβερνηση μας προκυψει, οταν προκυψει, δεν ειναι αμιγως πολιτικη και δεν στηριζεται απο κομματα που θα εκπροσωπουν το 60-70% του πληθυσμου η χωρα θα παρει φωτια. Απο εκεινες που δεν σβηνουν ευκολα.

Το να μιλας κατα του διχασμου και την ιδια στιγμη να τον προκαλεις ειναι αντιφαση. Και με τα σημερινα δεδομενα οι αντιφασεις δεν ειναι μονο αντιφασεις αλλα και εθνικα εγκληματα.

Αν επιχειρησει απο δω και μπρος να κυβερνησει το καθε ενα απο τα τσιρκα που εχουμε μονο του, για να κανει τις μοιρασιες καλυτερα βεβαιως, θα παμε το πολυ μεχρι την επομενη γωνια.
Κρυβετε λογια λοιπον. Θα ηθελαν πολλοι το ΝΑΙ και το ΟΧΙ να αποτελεσουν μετρα κομματικων προτιμησεων. Δυστυχως ομως η πραγματικοτητα δεν θελει. Και το ποια ειναι τα ελληνικα κομματα ειναι γνωστο. Ας μην το πουμε και εκνευριστουμε νυχτιατικα.

ermippos.ermippiou