Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Προσοχή: Εισαγγελέας «μαϊμού» ζητάει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς


Προσποιούμενος τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου άγνωστος καταφέρνει να αποσπά μεγάλα χρηματικά ποσά για δήθεν φιλανθρωπικό έργο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, το άτομο αυτό που συστήνεται με το όνομα... 

Κωνσταντίνος Ρούσος ζητά χρήματα για να βοηθήσει δήθεν αναξιοπαθούντα άτομα δίνοντας συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό για να κατατεθούν τα ποσά αυτά.

Όπως αναφέρουν μάλιστα οι σχετικές καταγγελίες που έγιναν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, το άτομο αυτό που μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί, τηλεφωνεί σε Προέδρους Διοικητικών Συμβουλίων Οργανισμών ή Διευθύνοντες Συμβούλους επιχειρήσεων που διατηρούν ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, Διοικητές Νοσοκομείων κλπ.

Τους παρουσιάζεται ως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ή Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου και τους ζητεί να συνδράμουν οικονομικώς, για λόγους φιλανθρωπίας, δήθεν αναξιοπαθούντα άτομα. Υποδεικνύει μάλιστα, για την κατάθεση των σχετικών συνεισφορών, συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό και αναφέρει αριθμό κινητού τηλεφώνου, που ανήκει δήθεν σ’ αυτόν, για περαιτέρω πληροφορίες. Η δράση του ατόμου αυτού έχει ενταθεί τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να προχωρήσει στη σχετική ανακοίνωση «προς αποφυγή παραπλάνησης όσων δέχονται ανάλογα τηλεφωνήματα, αφού ούτε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ούτε οι Αντεισαγγελείς Αρείου Πάγου ουδέποτε έχουν ζητήσει, ούτε πρόκειται να ζητήσουν, τη συνδρομή οποιουδήποτε υπέρ τρίτων προσώπων».

Ανάλογο περιστατικό πάντως είχε σημειωθεί πριν από τέσσερα ακριβώς χρόνια επί των ημερών του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, με δράστη πρώην κρατούμενο.  

zougla.gr