Υλικά
300γρ. ρύζι Καρολίνα
1 αβγό
1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
600ml ζωμό λαχανικών (φρέσκο ή από κύβο)
4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
50γρ. παρμεζάνα ή άλλο πικάντικο τυρί, τριμμένο
1 δόση σαφράν
Για την γέμιση
200γρ. σάλτσα κιμά
100γρ. κασέρι ή κεφαλογραβιέρα, σε κύβους
50γρ. κουκουναρόσπορους
1 αβγό σφιχτό, σε μικρά κομμάτια
Για το τηγάνισμα
φρυγανιά τριμμένη (περίπου 150γρ.)
ελαιόλαδο
Διαδικασία
Βράζετε το ρύζι στο ζωμό λαχανικών για 20 λεπτά πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφήσει δηλαδή τον ζωμό και το αφήνετε να κρυώσει.
Ζυμώνετε το ρύζι με το ωμό αβγό, το μαϊντανό, το τριμμένο τυρί, το βούτυρο και το σαφράν.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα υλικά της γέμισης.
Παίρνετε μικρές ποσότητες (περίπου 40γρ.) από μίγμα ρυζιού και το πλάθετε με βρεγμένα χέρια σε μπάλα με διάμετρο 4εκ. περίπου. Κάνετε μια τρύπα στη μέση και βάζετε μέσα λίγη από την γέμιση. Την ξανακλείνετε. Βρέχετε ξανά τα χέρια σας αν χρειάζεται και ξαναπλάθετε τη μπαλίτσα. Την περνάτε από την τριμμένη φρυγανιά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσετε με τα υλικά. Τοποθετείτε τις κροκέτες σε ρηχό πιάτο και τις βάζετε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
Τηγανίζετε τις κροκέτες σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο -να σκεπάζει τις κροκέτες όταν τηγανίζονται- μέχρι να χρυσίσουν. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας πριν τις σερβίρετε.
Το διαβάσαμε στο boro.gr