Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Τι είναι η «Μπάλα του τσουνάμι»;





«Μπάλα του τσουνάμι» αποκαλεί ο σχεδιαστής Κρις Ρόμπινσον, την κιβωτό που κατασκευάζει στο πίσω μέρος του κήπου του, στην πόλη Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια, και την φτιάχνει έτσι ώστε... 

να χωρά μια οικογένεια, που θα καταφύγει σε αυτή σε περίπτωση τσουνάμι ή άλλων θεομηνιών.

Το Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια είναι έδρα εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, όπως η Apple και η Google, και ξεχωρίζει για το υψηλό οικονομικό επίπεδο των κατοίκων της.

Ο Ρόμπινσον δηλώνει ότι προβληματίστηκε πολύ μετά το τσουνάμι στην Ιαπωνία το 2011 και αναρωτήθηκε πώς θα μπορούσε να προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του, αν συμβεί ένα τέτοιο φαινόμενο στις ΗΠΑ.

Ο σχεδιαστής άρχισε να κατασκευάζει τη σύγχρονη κιβωτό τον Ιανουάριο του 2012 και υποστηρίζει ότι το έργο του θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2014. Η κιβωτός κατασκευάζεται με τέτοιο τρόπο, που θα μπορεί να επιπλέει ανάλογα με την εκάστοτε φορά των κυμάτων, ενώ είναι «θωρακισμένη» σε περίπτωση χτυπημάτων από αιχμηρά αντικείμενα.

Ο Ρόμπινσον δηλώνει ότι πρόκειται για ένα πλοίο που έχει βάση του την ξηρά αλλά είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να επιπλεύσει, σε περίπτωση που ξεσπάσει τσουνάμι!

Πηγή