Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Αυστρία: 50 μετανάστες βρέθηκαν νεκροί σε φορτηγό



Δεκάδες μετανάστες βρέθηκαν σήμερα νεκροί μέσα σε σταθμευμένο φορτηγό σε αυτοκινητόδρομο ενός κρατιδίου στην ανατολική Αυστρία, που συνορεύει με την Ουγγαρία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το... 

φορτηγό, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν σχεδόν 50 πτώματα, βρισκόταν σε έναν χώρο στάθμευσης στο συνοριακό κρατίδιο Μπούργκενλαντ, στην ανατολική Αυστρία, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χανς Πέτερ Ντοσκόζιλ, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την υπουργό Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ.

«Αυτό το δράμα μάς επηρεάζει όλους», δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός, προσθέτοντας πως «οι διακινητές ανθρώπων είναι εγκληματίες».

Δεν είναι ακόμη γνωστό πώς πέθαναν οι μετανάστες ή πότε.

Το κρατίδιο του Μπούργκενλαντ συνορεύει με την Ουγγαρία, η οποία αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου εισροή μεταναστών.

Την ίδια ώρα η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ συμμετέχει με τους ηγετές των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων σε μια σύνοδο κορυφής που διεξάγεται στη Βιένη, στην ημερήσια διάταξη της οποίας κυριαρχεί η μεταναστευτική κρίση.

Σε δηλώσεις πριν από τη σύνοδο κορυφής, ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς προειδοποίησε πως η χώρα του ενδέχεται να υιοθετήσει πιο σκληρά μέτρα κατά των μεταναστών, μεταξύ των οποίων «πιο αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα», αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορέσει να καταλήξει σε μια ενιαία απόκριση στο πρόβλημα.