Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Πατατοσαλάτα με ψητές πιπεριές, ελιές και λιαστές ντομάτες



Υλικά

Για τη σαλάτα

500γρ. πατάτες κομμένες κυδωνάτες

80γρ. πιπεριές κόκκινες, ψητές (χωρίς σπόρους και φλούδες)

80γρ. πιπεριές κίτρινες, ψητές (χωρίς σπόρους και φλούδες)

100γρ. ντομάτες λιαστές

50γρ. ελιές Καλαμών (χωρίς κουκούτσι)

50γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε διαγώνιες φέτες

1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού

80ml βινεγκρέτ λεμονιού

Για τη βινεγκρέτ λεμονιού

100ml λεμόνι (το χυμό)

1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

300ml ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο

1/2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, τις σουρώνετε και τις αλατίζετε ενώ είναι ακόμα ζεστές.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: Τοποθετείτε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ εκτός από το ελαιόλαδο. Με το μπλέντερ σε λειτουργία προσθέτετε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βήμα 3

Μόλις κρυώσουν λίγο οι πατάτες τις αναμιγνύετε με όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας. Περιχύνετε με τη βινεγκρέτ και σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως.


Το διαβάσαμε στο boro.gr