Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

" ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ



  Σαββίδης Παναγιώτης

Αν πούμε ότι τα "μνημόνια" ενσωματώνουν όλες εκείνες της ρυθμίσεις, που κινούνται στην στρατηγική της Ε.Ε. για την μείωση της τιμής εργατικής δύναμης, της ανατροπές των εργασιακών, κοινωνικών δικαιωμάτων, τότε η "χρυσή αυγή'  είναι πολλή μπροστά από τα ίδια τα "μνημόνια", που τάχα καταγγέλλει, άγρα των ψήφων.
Η...

"χρυσή αυγή¨" δεν περίμενε κανένα "μνημόνιο", για να φτιάξει στο Πέραμα το πρώτο δουλεμπορικό γραφείο με τον φερετζέ του δήθεν "σωματείου Ελλήνων Εργαζομένων". Ένα σωματείο που έστησε σε συνεννόηση με τους εργοδότες, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεργολάβους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, για να στέλνει εργαζόμενους να δουλεύουν χωρίς ωράρια, χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, όποτε θέλουν, όπως θέλουν, όσο θέλουν, οι εργοδότες, χωρίς κανένα κυριολεκτικά, δικαίωμα, για 20 ευρώ.
Αλήθεια τέτοια μέτρα δεν περιέχονται στα <<μνημόνια>>, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και <<ανάπτυξης>> που δήθεν καταγγέλλει η <<χρυσή αυγή>>?
Η <<χρυσή αυγή>> δεν ήταν αυτή που έκανε πάνω από 50 ερωτήσεις στην βουλή και αξίωνε και άλλες φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές? Ζητούσε μείωση ασφαλιστικών εισφορών για εργοδότες – καπιταλιστές, να δοθούν νέα προνόμια σε μεγαλοεπιχειρηματίες, εργοδότες? Αυτά δεν υπάρχουν στα <<μνημόνια>>?
Η << χρυσή αυγή>> είναι πολλή μπροστά από τα <<μνημόνια>> που δήθεν καταγγέλλει. Δείχνει ταξικά, ποιους υπηρετεί με την πολιτική της και ας βγάζει λαϊκίστικες, δημαγωγικές, πατριδοκάπηλες κορώνες, για τον εγκλωβισμό εργατικών – λαϊκών δυνάμεων.
Η <<χρυσή αυγή>> αποτελεί τον βαστάζο του συστήματος, που άλλοτε την αμολάνε και άλλοτε την μαζεύουν, ανάλογα με της διεργασίες που συντελούνται στο αστικό πολιτικό σύστημα και στην διάταξη των αστικών πολιτικών δυνάμεων. Είναι δύναμη αντιδραστική, αντιλαϊκή, με συγκεκριμένο καταμερισμό στην διάταξη του αστικού πολιτικού συστήματος.
Στόχος της αποτελεί, να αναχαιτίσει κάθε τάση ριζοσπαστικοποίησης και χειραφέτησης από την κυρίαρχη πολιτική, που διαμορφώνετε στον εργαζόμενο λαό. Δρα σαν ομάδα κρούσης απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα και εχθρεύεται του αγώνες και της διεκδικήσεις των εργαζομένων.
Η << χρυσή αυγή>> δεν έχει καμιά σχέση με της ανάγκες, τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του λαού. Ταξικά υπηρετεί το κεφάλαιο και το σύστημα. Δικό τους παιδί είναι, που επωάζουν σαν το αυγό του φιδιού. Ως τέτοια δύναμη πρέπει να καταγραφεί στην συνείδηση του λαού, που έχει ιδεολογικές αναφορές στον Ναζισμό, τον Εθνικοσοσιαλισμό, θαυμάζει τον Χίτλερ, που διαλαλεί ότι ακόμα δεν κρίθηκε από την ιστορία και ποτίζει με το δηλητήριο του ρατσισμού της συνειδήσεις του λαού.
Ο λαός πρέπει να αποδυναμώσει αυτό το ναζιστικό μόρφωμα που άλλοτε δρα απροκάλυπτα και άλλοτε συγκαλυμμένα, έχοντας το ψέμα, την συκοφαντία, την λάσπη και την βία σαν μέσο προώθησης των αντιδραστικών τους θέσεων. Να το στείλει στα αζήτητα της ιστορίας, όπως και να καταδικάσει όλες της πολιτικές δυνάμεις που ευθύνονται για την φτωχοποίηση και εξαθλίωση του και να πάρει της τύχες στα χέρια του.
Σε αυτή την κατεύθυνση η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, στις επερχόμενες εκλογές και όχι μόνο, αποτελεί την καλύτερη εγγύηση, για να γίνει ο λαός, ο ίδιος πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων, με αυτόν, κυρίαρχο σε οικονομία – εξουσία.

Σαββίδης Παναγιώτης