Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Απάντηση στο κείμενο του κ. Πιλάλη


Κύριε διαχειριστή,
Χθες, Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015, αναδημοσιεύσατε (και πολύ καλά κάνατε), ένα κείμενο του κ. Πιλάλη Χρήστου (μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ).
Με αυτή την ιδιότητα (του μέλους της Κ.Ε.), μπορεί να δικαιολογηθεί πλήρως το κείμενό του, ασχέτως αν είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα (ίσως και μερικοί ακόμη ομοιοπαθείς του) που ενώ είναι μεσάνυχτα, το ρολόι του λέει 12 το μεσημέρι.
Ο...

κ. Πιλάλης όμως είναι διευθυντής του πολιτικού γραφείου του τέως αναπληρωτή υπουργού Παιδείας κ. Κουράκη και επομένως θα έπρεπε να είναι καλύτερα ενημερωμένος.
Υπάρχει ένα "πολύ" ενδιαφέρον άρθρο του στην ιστοσελίδα <<Δρόμος της αριστεράς>> στις 27-8-2012.
Στο οποίο άρθρο του εκφράζει ορισμένους λόγους σύμφωνα με τους οποίους "Ξεκινά η χειρότερη σχολική χρονιά των τελευταίων δεκαετιών (τότε, το 2012)".
Λόγους, με τους οποίους, εφόσον υπάρχουν, συμφωνώ ΠΛΗΡΩΣ.
Αλλά ας δούμε μερικούς (όποιος θέλει, μπορεί να διαβάσει το πλήρες κείμενο εδώ: http://www.e-dromos.gr/tag/%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82/) "Χωρίς χρήματα στις σχολικές επιτροπές". Του θυμίζω ότι "τότε", το σχολικό έτος 2012-13, οι σχολικές επιτροπές πήραν 4 φορές χρήματα (λίγα, αλλά πήραν). Φέτος, το 2015, πόσες φορές πήραν χρήματα οι σχολικές επιτροπές;
<<…κωμικοτραγικές δηλώσεις των Α. Διαμαντοπούλου τα τελευταία χρόνια και Κ. Αρβανιτόπουλου πριν ενάμιση μήνα στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, περί «ψηφιακού» σχολείου>>. Ενώ φέτος, το ψηφιακό υλικό που εγκρίθηκε πέρσι το φθινόπωρο για εκατοντάδες σχολεία, το περιμένουμε ακόμα στημένοι νυχθημερόν έξω από τα σχολεία.
<<Η φετινή χρονιά είναι η χειρότερη για τα παιδιά με αναπηρίες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από τα υπόλοιπα …. για εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς>>. Ενώ φέτος δεν έχουμε πού να τους βάλουμε, έτσι δεν είναι;
<<Η χειρότερη χρονιά για δεκάδες χιλιάδες οικογένειες με παιδιά προσχολικής ηλικίας που βλέπουν τα παιδιά τους να μη γίνονται δεκτά στην προσχολική αγωγή>>. Και φέτος έρχονται στο σπίτι και μας παρακαλάνε να πάρουν τα παιδιά μας, σωστά;
<<Η φετινή χρονιά είναι η χειρότερη και για τους εκπαιδευτικούς που είτε ζουν από τον απελπιστικά συρρικνωμένο μισθό τους υπό την απειλή περαιτέρω μείωσής του, είτε βλέπουν τις αιτήσεις τους για μια απόσπαση στην πόλη που ζει η οικογένειά τους να απορρίπτονται αναιτιολόγητα. Παρά τα πρωτοφανώς μεγάλα κενά οργανικών θέσεων που υπάρχουν στα σχολεία της πόλης τους, αναγκάζονται να συντηρούν 2ο ή και 3ο σπίτι αν έχουν παιδί που σπουδάζει αλλού!>>. Ευτυχώς που φέτος με την κυβέρνηση που είχαμε, είδαμε για 1η φορά αυξήσεις (μετά από τόσα χρόνια συνεχών μειώσεων). Αποσπάσεις βέβαια δεν έγιναν, διότι κανείς εκπαιδευτικός προφανώς δεν έκανε αίτηση, αφού παίρνει και περισσότερα λεφτά, οπότε καλύτερα να μένουν μακριά κι αγαπημένα. Έτσι δένεται καλύτερα η οικογένεια. Κάποια κ. Μπαζιάνα που αποσπάστηκε προχθές, ήταν η μόνη που είχε κάνει αίτηση (κακές φήμες λένε ότι είναι γυναίκα του τέως πρωθυπουργού – αλλά τέτοια πράγματα δεν γίνονται με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ).
<<Είναι η χειρότερη χρονιά και για τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς που παρά τα μεγάλα κενά σταμάτησαν να ελπίζουν σε μόνιμο διορισμό και παλεύουν να επιβιώσουν γυρνώντας από σχολείο σε σχολείο με αποζημιώσεις πείνας>>. Εύγε στο υπουργείο μας! Φέτος δεν θα υπάρχει ούτε ένας αναπληρωτής μετά από τους 25.000 διορισμούς που έγιναν – όσες ακριβώς ήταν και οι ελλείψεις σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου. Και μη τυχόν ακούσω κανέναν να λέει πότε έγιναν αυτοί οι διορισμοί, διότι θα του πω ότι είναι προβοκάτορας και υπονομευτής.
Ειλικρινά, βαριέμαι πλέον να συνεχίσω, αν και ακόμη είμαι στην 30η σειρά του κειμένου και έπονται πολλές ακόμη.
Σαν δεν ντρέπεστε λίγο! Σαν δεν ντρέπεστε!

Β. Ι.