Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ "ΑΤΡΑΚΤΟ"





   Μετά από πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου, η οποία είχε επισκεφθεί πρόσφατα τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και στελέχη του ΟΚΑΝΑ στην έδρα του Οργανισμού στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε τελικά γενική συνέλευση των εταίρων του Κέντρου Πρόληψης κατά των Ψυχοδραστικών Ουσιών Ν. Πιερίας ΑΤΡΑΚΤΟΣ. Η συνέλευση έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Πιερίας, δίνοντας λύση με την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου στο μείζον διοικητικό πρόβλημα που ταλάνιζε τόσο διάστημα το Κέντρο.

Στη...

συνεδρίαση παρευρέθηκαν, μετά από πρόσκληση της κας Μαυρίδου, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Ευάγγελος Καφετζόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής κ. Δημήτριος Πλατανιάς, το μέλος του Δ.Σ.κ. Νικόλαος Χαμτζούδης, η Συνεργάτης του Προέδρου κ. Ευγενία Σταθακοπούλου καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στην Πρόληψη κ.κ. Παντελίδης και Σταθακιός. Στη συνέλευση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης και οι εκπρόσωποι των φορέων που αποτελούν εταίροι του Κέντρου Πρόληψης. 


Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η Αντιπεριφερειάρχης κα Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: « Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας έχει αποδείξει με έμπρακτο τρόπο την προτεραιότητα που δίνει στο θέμα της αντιμετώπισης της ουσιοεξάρτησης συμμετέχοντας ενεργά στη συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται πανελλαδικά σε επίπεδο πρόληψης του φαινομένου καθώς αποτελεί βασικό εταίρο του Κέντρου Πρόληψης ΑΤΡΑΚΤΟΣ. Οφείλουμε στην τοπική μας κοινωνία και στους συμπολίτες μας να έχουμε ένα κέντρο πρόληψης και θεραπείας που δε θα έχει να αντιμετωπίσει πλέον τέτοιου είδους ζητήματα, αλλά θα μπορεί να εστιάσει στις πραγματικές δυσκολίες με τις οποίες καλούνται να παλέψουν κάποιοι συμπολίτες μας. Αποτελεί χρέος μας να δοθούν άμεσες λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν την ΑΤΡΑΚΤΟ».
Τέλος η κα Μαυρίδου ανέφερε ότι επιδίωξη της Π.Ε Πιερίας είναι η παροχή κάθε δυνατής στήριξης και μέσου στους επιστημονικούς και αναγνωρισμένους φορείς που εργάζονται στον ευαίσθητο αυτό τομέα ώστε να συνεχίσουν να αναπτύσσουν απρόσκοπτα εξειδικευμένες δράσεις οι οποίες βασίζονται σε επιστημονικά τεκμηριωμένες πρακτικές.

Δελτία τύπου, ανακοινώσεις και φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα : http://pieria.pkm.gov.gr