Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Θα.... εργάζονται ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο [εικόνες]


 




      Εταιρεία προσφέρει ένα διαφορετικό εργασιακό περιβάλλον σε όσους έχουν βαρεθεί τη μονοτονία του γραφείου.

Τους δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρουν τη δουλειά σε ένα καταμαράν και να εργάζονται ταξιδεύοντας σε όλον τον κόσμο.
Η επαναστατική ιδέα ονομάζεται Coboat και την... 

τρέχει στην ανοικτή θάλασσα μια ομάδα «ψηφιακών νομάδων». Το Coboat προσφέρει στους επιβάτες-εργαζόμενους πρόσβαση σε internet υψηλής ταχύτητας. Το σκάφος έχει μήκος 82 πόδια και διαθέτει χώρο για 20 εργαζόμενους.



Η βάση του είναι στο Λονδίνο και το πρώτο ταξίδι έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει από την Ταϊλάνδη το Νοέμβριο του 2015. Η διαδρομή που έχει σχεδιαστεί να ακολουθήσει είναι από τα ανατολικά στα δυτικά. Συγκεκριμένα η ρότα που θα ακολουθήσει το καταμαράν είναι από τη Νοτιοανατολική Ασία, τις Μαλδίβες, τη Μεσόγειο, τον Ατλαντικό Ωκεανό, την Καραϊβική και θα επιστρέψει στη βάση του από τον Ειρηνικό.



Καταδύσεις και ψάρεμα όταν τελειώνει η εργασία

Καθημερινά οι εργαζόμενοι όταν θα τελειώνουν την εργασία τους θα μπορούν να ακολουθήσουν μία σειρά από δραστηριότητες όπως ψάρεμα, καταδύσεις ή ένα ποτό με τους συνταξιδιώτες τους.

Ηδη έχουν «κλειστεί» περισσότερες από 125 θέσεις από τις περίπου 1.000 που θα είναι διαθέσιμες όλο το χρόνο.



Από την πλευρά τους οι ιδρυτές του υποστηρίζουν πως είναι μία πολύ καλή επιλογή για όσους θέλουν να εργαστούν σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, να έρθουν σε επαφή με ομοϊδεάτες τους από όλο τον κόσμο, κάτι που μπορεί να τους βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων ιδεών, αλλά και νέων επιχειρηματικών εγχειρημάτων.