Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα λαχανικών και μπαλσάμικο - Μια συνταγή που θα ξετρελάνει τους κρεατοφάγους


Υλικά

- 4 ή 8 χοιρινά μπριζολάκια

- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

- 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο

- 1 καρότο ψιλοκομμένο

- 1 πορτοκάλι χωρίς φλούδα

- ½ φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί

- 1 δαφνόφυλλο

- 800 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες

- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο

- ½ πορτοκάλι στυμμένο ( θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό του)

- Αλάτι

- Πιπέρι
Εκτέλεση
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί βάζουμε μέσα στο τηγάνι τα μπριζολάκια και τα ψήνουμε για 4 με 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Μετά τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
  • Στο τηγάνι με το ελαιόλαδο ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το σέλερι, τη φλούδα πορτοκαλιού και τα σοτάρουμε για 4 με 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
  • Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και το αφήνουμε για 2 με 3 λεπτά στο τηγάνι ώστε να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μπριζολάκια, το μπαλσάμικο και το χυμό πορτοκαλιού.
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο φαγητό και σκεπάζουμε το τηγάνι. Αφήνουμε τα μπριζολάκια για 20 λεπτά να σιγοβράσουν και είναι έτοιμα.
  • Βγάζουμε τα μπριζολάκια από το τηγάνι και τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα. Μεταφέρουμε τη σάλτσα από το τηγάνι σε ένα μπλέντερ, τη χτυπάμε και την πολτοποιούμε.
  • Στο τέλος περιχύνουμε τα μπριζολάκια με τη σάλτσα.