Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΠΙΕΡΙΑΣ (1-10-2015)


Επειδή το τελευταίο διάστημα σηκώνεται πολύς κουρνιαχτός στο θέμα της εφαρμογής του Ν.4325/215 με τον οποίο επαναπροσλαμβάνονται και δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν τεθεί σε αργία, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Πιερίας έχει να παρατηρήσει τα εξής: 

1ο. Με τον παραπάνω νόμο έγινε δυνατή η επαναπρόσληψη των χιλιάδων ΑΔΙΚΑ απολυμένων της ΕΡΤ, των Καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, των Σχολικών Φυλάκων, των εργαζόμενων στις Δημοτικές αστυνομίες, των καθαριστριών του Υπουργείου οικονομικών.
2ο.Δικαίωμα να επιστρέψουν στις θέσεις τους έχουν αυτοί για τους οποίους δεν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες πειθαρχικής τους δίωξης. Το παραπάνω αποτελεί εφαρμογή του διεθνούς κανόνα του τεκμήριου της αθωότητας μέχρι να υπάρξει δίκη και καταδίκη.
3ο.Κανένας από όλους αυτούς που σήμερα σχίζουν τα ιμάτιά τους «για την επιστροφή των επίορκων στο δημόσιο», δεν διαμαρτυρήθηκε όταν νομοθετούνταν η διάταξη να τίθεται σε αργία ο δημόσιος υπάλληλος με την ύπαρξη και μόνο καταγγελίας σε βάρος του. Μια διάταξη που έκανε όμηρους τους εργαζόμενους στο δημόσιο στη μισαλλοδοξία, τη μνησικακία και την εκδικητική διάθεση του οποιουδήποτε. Κανένας από αυτούς δεν διαμαρτυρήθηκε επίσης για τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και ιδίως των κοινωνικών υπηρεσιών της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας, όταν την προηγούμενη πενταετία είχαμε μόνο απολύσεις και συνταξιοδοτήσεις και καμία πρόσληψη με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η ταλαιπωρία των πολιτών.
4ο. Σε όσους ακούνε «Δημόσιος τομέας» και παθαίνουν αλλεργία έχουμε να πούμε ότι δημόσιο δεν σημαίνει μόνο φόροι, ταλαιπωρία, κρατική βία και καταστολή, κακή εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες.
Δημόσιο σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε δωρεάν μια σειρά αγαθά όπως περίθαλψη και φάρμακα, σχολεία και παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία, ικανοποιητικές συντάξεις, δημόσιους δρόμους χωρίς διόδια, πρόσβαση στα αγαθά της τέχνης και του πολιτισμού χωρίς δυσβάσταχτα εισιτήρια και μία σειρά άλλα αγαθά πρώτης ανάγκης όπως νερό, τηλέφωνο, ηλεκτρικό ρεύμα, μεταφορές, φθηνά και προσιτά στον λαό. Αυτό το δημόσιο είναι πολλοί που δεν το θέλουν γιατί θίγονται τα συμφέροντά τους. Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Πιερίας καλεί όλο το λαό να αγωνιστεί μαζί με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για ένα τέτοιο ελληνικό Δημόσιο που θα τον υπηρετεί και δεν θα τον δυναστεύει.

5ο.Το Νομαρχιακό Τμήμα της Πιερίας δεν καλύπτει καμία περίπτωση καταφανούς παραβατικής συμπεριφοράς από οποιονδήποτε δημόσιο υπάλληλο.
Καλούμε την πολιτεία να μεριμνήσει άμεσα ώστε να ολοκληρωθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες που εκκρεμούν, να διαλευκανθούν όλες οι υποθέσεις , να αποδοθούν ΑΥΣΤΗΡΑ οι ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν και να αποκατασταθούν αυτοί που δεν ευθύνονται.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πιερίας.
Ο πρόεδρος Ο Γραμματέας
Συμεωνίδης Στάθης Τόλιος Γεώργιος