Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Συγχαρητήρια της πολιτικής ηγεσίας της Σερβίας για τη νίκη επί της Αλβανίας : «Μπράβο 'αετοί'. Ζήτω η Σερβία»


  Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς και Αλεξάνταρ Βούτσιτς συνεχάρησαν τους ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας της Σερβίας για τη χθεσινή τους νίκη επί της εθνικής ομάδας της Αλβανίας στον αγώνα για τα... 

προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος EURO 2016.

«Συγχαίρω τους ποδοσφαιριστές μας για την άξια νίκη, το έντιμο παιχνίδι και την αξιοπρεπή συμπεριφορά που επέδειξαν στον χθεσινό αγώνα» αναφέρει στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του ο Σέρβος πρωθυπουργός.

«Η Σερβία είναι περήφανοι για τους 'αετούς' της, οι οποίοι απέδειξαν ότι υπερασπίζονται τη χώρα με την καρδιά τους. Σας συγχαίρω για το αποτέλεσμα και την ιπποτική αθλητική συμπεριφορά. Μπράβο 'αετοί'. Ζήτω η Σερβία!» τονίζει ο Σέρβος πρόεδρος, Τόμισλαβ Νίκολιτς στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του, σύμφωνα με την υπηρεσία για τη συνεργασία με τα ΜΜΕ της προεδρίας της Σερβίας.

Στο γήπεδο του Ελμπασάν, η ομάδα της Σερβίας νίκησε την ομάδα της Αλβανίας με σκορ 2-0, με δυο γκολ στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.

Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σερβίας, Τόμισλαβ Κάρατζιτς δήλωσε ότι η νίκη απέδειξε την ορατή πρόοδο της ομάδας της Σερβίας, αλλά προειδοποίησε ότι κανένας δεν πρέπει να παρασυρθεί από την ευφορία.

«Το αποτέλεσμα είναι πάντα σημαντικό, αν και αυτή η νίκη, δυστυχώς, δεν σημαίνει πρόκριση στο EURO. Ωστόσο, η ομάδα απέδειξε ότι εξελίσσεται και ότι χωρίς επτά - οκτώ βασικούς παίκτες, οι οποίοι δεν έπαιξαν, έχει δυναμικό και προοπτική» τόνισε ο κ. Κάρατζιτς και πρόσθεσε ότι δεν υπήρξαν επεισόδια κατά τη διαμονή της ομάδας της Σερβίας στο Ελμπασάν Αρένα.

«Δύο φορές, στο ημίχρονο και μετά τον αγώνα, με πλησίασε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα και μου έδωσε συγχαρητήρια, βγάλαμε και μερικές φωτογραφίες μαζί, εκείνος το ήθελε. Μας συνεχάρη με τα λόγια "Αυτό είναι ποδόσφαιρο». Αισθανόμασταν ασφαλείς, η ασφάλεια ήταν στο ύψιστο επίπεδο" είπε ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σερβίας.

Ανέφερε ακόμη ότι μετά το προχθεσινό επεισόδιο, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν οι παίκτες της Σερβίας δέχθηκε επίθεση με πέτρες στο δρόμο από το αεροδρόμιο των Τιράνων έως το ξενοδοχείο στην αλβανική πρωτεύουσα, ο διευθυντής της αλβανικής αστυνομίας είχε δίωρη συνομιλία μαζί του και ότι ο ίδιος ηγήθηκε της οργάνωσης της ασφάλειας. Τον συγχαίρω και τον ευχαριστώ που τα καταφέραμε, υπογράμμισε ο Τόμισλαβ Κάρατζιτς.

Τη νίκη της εθνικής ομάδας της Σερβίας πανηγύρισαν κάτοικοι του Βελιγραδίου σε κεντρικούς δρόμους με συνθήματα και κορναρίσματα.

Στους δρόμους βγήκαν και οι κάτοικοι της βόρειας Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, στο Κόσοβο οι οποίοι πανηγύρισαν με πυροτεχνήματα.