Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ


 ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

  Συνάδελφοι οικοδόμοι, άνεργοι του κλάδου, καμιά ανοχή στην νέα αντεργατική επίθεση που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση του κεφαλαίου, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Κανένας συμβιβασμός με την κατεδάφιση των δικαιωμάτων και κατακτήσεων μας, που κερδίσαμε τα προηγούμενα χρόνια, με σκληρούς, εργατικούς, ταξικούς, αγώνες.
Τα νέα αντεργατικά μέτρα που είναι έτοιμοι να πάρουνε, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προστίθενται με τα...

προηγούμενα των κυβερνήσεων του μνημονίου (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ – ΔΗΜΑΡ) και έχουν στόχο την συμπίεση της τιμής της εργατικής δύναμης, την υπονόμευση των κοινωνικοασφαλιστικών, εργασιακών δικαιωμάτων, για να ανακάμψουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας, που ο ενδοκαπιταλιστικός ανταγωνισμός τους, μείωσε το προσδοκώμενο κέρδος τους και έριξε το μέσο ποσοστού των κερδών τους.
Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι γενικότερα, πλήρωσαν και την εποχή της ανάκαμψης των κερδών του κεφαλαίου, πληρώνουν τώρα και με τον χειρότερο τρόπο και την οικονομική κρίση, που δεν ευθύνονται οι ίδιοι. Αλλά η ακόρεστη δίψα των καπιταλιστών για κέρδη και ο άγριος ανταγωνισμός τους.
Καλούμε τους εργαζόμενους και ανέργους του κλάδου, να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες της υποταγής και του συμβιβασμού. Να κλείσουν τα αυτιά τους στα ψέματα και στην προσπάθεια χειραγώγησης τους, από μεγαλοεργοδότες - καπιταλιστές , αστικά ΜΜΕ, δημοσιολόγων σε διατεταγμένη υπηρεσία. Ότι για την οικονομική κρίση φταίνε και οι εργαζόμενοι, παρουσιάζοντας τα δικαιώματα και της κατακτήσεις των εργαζομένων ως <<αγκυλώσεις>> και <<παθογένειες>>, που πρέπει να διορθωθούν και έτσι θα προσπεράσουμε την οικονομική κρίση και θα μπούμε σε ανάπτυξη.
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η προσπάθεια προπαγάνδας και χειραγώγησης των εργαζομένων θα πέσουν στο κενό.
Στόχος τους είναι να εκμαιεύσουν την συναίνεση των εργαζομένων, στην διάλυση των δικαιωμάτων τους, να δημιουργήσουν κλίμα <<τάφου σιωπής>> , για να περάσουν ανενόχλητα και χωρίς λαϊκές αντιδράσεις, τα νέα μέτρα εξαθλίωσης του λαού.
Καμιά αναμονή. Όλοι οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι του κλάδου να είναι σε αγωνιστική εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα, με σχέδιο κλιμάκωσης του αγώνα και της πάλης. Παλεύουμε για να ακυρώσουμε στην πράξη την νέα επίθεση στα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα, διεκδικούμε της απώλειες που είχαμε τα τελευταία 6 χρόνια, που οδήγησαν στην ραγδαία φτωχοποίηση της ζωής μας, διεκδικούμε αιτήματα με κριτήριο της σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες μας, οργανώνουμε την γραμμή αντεπίθεσης.
Η φτώχεια, η κακοπληρωμένη δουλειά, χωρίς δικαιώματα και προστασία, η ανεργία και η ανακύκλωση της μέσα από διάφορα προγράμματα, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα, δεν μπορεί να είναι το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Για το Δ.Σ. σωματείου οικοδόμων Κατερίνης Κάργας Στέργιος
Σαββίδης Παναγιώτης