Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Πώς φτιάχνονται τα γεύματα των αεροπλάνων - Φρέσκα λαχανικά, σχολαστική καθαριότητα και όλα στο χέρι


Συχνά οι επιβάτες αεροπλάνων παραπονιούνται για την ποιότητα των τροφίμων που σερβίρουν οι αεροσυνοδοί στις πτήσεις. Σίγουρα πολλοί θα έχουν αναρωτηθεί για την προέλευση αυτών των φαγητών, όπως το πού παρασκευάζονται, ποιοι βρίσκονται πίσω από την παρασκευή τους κ.ο.κ…

Οι United Airlines έδωσαν το πράσινο φως στον φωτογραφικό φακό του Business Insider, στις εγκαταστάσεις catering της εταιρείας Chelsea Food Services, κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Newark στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, για να δώσει απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις. Όπως διαπίστωσε η δημοσιογράφος Sarah Jacobs, οι πρώτες ύλες ήταν «παραδόξως» απόλυτα φρέσκες.

Η εταιρεία απασχολεί περίπου 1.000 υπαλλήλους οι οποίοι ετοιμάζουν 33.000 γεύματα την ημέρα.

Τηρούνται αυστηροί κανόνες υγιεινής, αφού όλοι φορούν ειδικά καπελάκια και ο χώρος καθαρίζεται σχολαστικά.

Στην κουζίνα ετοιμάζονται γεύματα για 217 πτήσεις καθημερινά.

Τα φρέσκα λαχανικά κόβονται με το χέρι και μαγειρεύονται στο γκριλ.

Οι μπριζόλες μαγειρεύονται κατά 30% στις κουζίνες της Chelsea Food Services και η διαδικασία ψησίματος ολοκληρώνεται στο αεροπλάνο.



newsbeast.gr