Υλικά
3 μελιτζάνες τσακώνικες χοντρές
1 ντομάτα ώριμη
2 πιπεριές πράσινες μακρόστενες
1 φλιτζάνι μαϊντανό
3 σκελίδες σκόρδο
¼ ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο και στραγγισμένο
αλάτι
1 φλιτζανάκι ξίδι
1 ½ φλιτζανάκι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο στους 180 C για 30 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και αφαιρούμε τη φλούδα τους. Σε γουδί λιώνουμε το σκόρδο με το αλάτι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε λίγο λίγο πότε ψωμί και πότε λάδι χτυπώντας το μείγμα συνέχεια.
Ζεματίζουμε σε βραστό νερό την ντομάτα, την ξεφλουδίζουμε και την προσθέτουμε μαζί με τις μελιτζάνες και τις πιπεριές ψιλοκομμένες στο γουδί. Ρίχνουμε σιγά σιγά και το ξίδι και δουλεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος πολτός.
[από το Εδεσματολόγιον Θεσσαλίας]
Στείλτε τη δική σας συνταγή στο syntages@thessalianews.gr, σημειώνοντας το όνομά σας και τον τόπο (καλό θα ήταν να συνοδεύει τη συνταγή σας και μια φωτογραφία).