Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Σουτζουκάκια με πιλάφι από το Διμήνι Μαγνησίας


Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 κιλό κιμά χοιρινό
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια  

1/2 φλιτζάνι λάδι
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 κιλό ξερό ψωμί ή τριμμένη φρυγανιά
2 αυγά
1/2 κουταλάκι κύμινο
αλάτι
πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα
1 κιλό ώριμες ντομάτας
1 μέτριο κρεμμύδι
λίγο λάδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τον κιμά με τα κρεμμύδια τριμμένα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το λάδι, το ψωμί (το οποίο έχουμε μουλιάσει σε νερό και στραγγίσει πολύ καλά) ή τη φρυγανιά, τα αυγά, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια δίνοντας τους στενόμακρο σχήμα και τα αλευρώνουμε. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Για τη σάλτσα: Σε πλατύ σκεύος βάζουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να «δέσει» η σάλτσα. Προσθέτουμε στη σάλτσα τα τηγανισμένα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου να πάρουν 2-3 βράσεις. Τα συνοδεύουμε με πιλάφι.

[από το Εδεσματολόγιον Θεσσαλίας]

Στείλτε τη δική σας συνταγή στο syntages@thessalianews.gr, σημειώνοντας το όνομά σας και τον τόπο (καλό θα ήταν να συνοδεύει τη συνταγή σας και μια φωτογραφία).