Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας στο «σφυρί» από το ΤΑΙΠΕΔ - «Ο δήμος έχει λόγο στη χρήση του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας» δηλώνει ο δήμαρχος Θερμαϊκού



Με αφορμή την επικείμενη προκήρυξη διαγωνισμού για το κάμπινγκ στην Αγία Τριάδα από το ΤΑΙΠΕΔ δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, ανέφερε ότι «η έκταση του κάμπινγκ στην Αγία Τριάδα ουδέποτε υπήρξε δημοτική. Ωστόσο, ο δήμος έχει λόγο στη χρήση του».

Σε ... 

σχετική ανακοίνωση του δήμου επισημαίνεται ότι η έκταση ανήκε στην εταιρεία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα και, πλέον, έχει περάσει οριστικά και αμετάκλητα -με βάση το νόμο- στο ΤΑΙΠΕΔ. Επομένως, ο δήμος δεν έχει λόγο είτε στην πώληση είτε στην εκμίσθωσή της. Έχει, όμως, βασικό λόγο στη χρήση του, που δεν μπορεί να είναι άλλη από τη διατήρηση, βελτίωση και ενίσχυση των τουριστικών εγκαταστάσεων που υπάρχουν, ώστε το κάμπινγκ να συνεχίσει να αποτελεί βασική τουριστική -και άρα αναπτυξιακή- υποδομή του δήμου.

«Πριν από ένα χρόνο ακριβώς είχα πείσει την προηγούμενη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να αλλάξει την πρώτη της απόφαση για το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας και την πώληση των 137 στρεμμάτων για την κατασκευή τουριστικών κατοικιών. Είχαμε συμφωνήσει ότι το ακίνητο θα αξιοποιηθεί μόνο ως τουριστική εγκατάσταση, αφού βρίσκεται στην αιχμή των τουριστικών υποδομών του δήμου Θερμαϊκού. Θεωρώ δεδομένο ότι η νέα διοίκηση του Ταμείου θα τηρήσει αυτή τη δέσμευση» σχολιάζει με γραπτή του δήλωση ο κ. Μαυρομάτης.

Παράλληλα, ο κ. Μαυρομάτης μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ επισήμανε ότι σε νέα τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα, εκείνος τον διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα πώλησης του ακινήτου αλλά παραχώρησής του με τη διαδικασία της εκμίσθωσης ώστε να λειτουργήσει ως κάμπινγκ. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο δήμαρχος τόνισε ότι η όσο το δυνατόν καλύτερη και γρηγορότερη αξιοποίηση της έκτασης, μπορεί να αναδείξει την περιοχή, ενισχύοντας την απασχόληση.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, «πρόκειται για έκταση 137.771 τετρ.μέτρων στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης με εκμεταλλεύσιμη επιφάνεια 62.000 τετρ. μέτρων. Το ακίνητο είναι παραθαλάσσιο, διαθέτει χώρους κάμπινγκ και άμεση πρόσβαση στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης - Νέας Μηχανιώνας».