Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ.κ. ΓΕΩΡΓΙΟ






   Τον Αγιασμό για την έναρξη των δραστηριοτήτων του Ορθόδοξου Ιεραποστολικού Συλλόγου Κυριακὴ για το νέο εκκλησιαστικό έτος, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γεώργιος, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2015, στον Ιερό Ναό του αγίου Χαραλάμπους.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη όλα τα μέλη του συλλόγου για την αγάπη και τον ζήλο που δείχνουν στην πνευματική ζωή και στην διακονία της αγίας μας Εκκλησίας.




Αναφέρθηκε στην καλή μαρτυρία που οφείλει ο χριστιανός να δίνει στις σχέσεις του με τους οικείους του και τους συνανθρώπους του για να
δοξάζεται το όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού που είναι η μόνη μας Σωτηρία όπως τόνισε..


Αναφερόμενος στις σημαντικές αποφάσεις που καλείται να λάβει η Ιεραρχία της Εκκλησίας μας στα θέματα της Βιοηθικής, Ευθανασίας κλπ, κάλεσε τα παρευρισκόμενα μέλη σε προσευχή, ευχόμενος καλή και δημιουργική χρονιά στον σύλλογο.
Ὁ πρόεδρος του συλλόγου ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο αναφέρθηκε στην διακονία του συλλόγου παρακαλώντας τον να εύχεται για την πνευματική προκοπή και πρόοδο των μελών του συλλόγου στο έργο της διακονίας της Εκκλησίας, που όπως τόνισε, στηρίζεται και ενισχύεται από τις ευλογίες και πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου.


Στον Αγιασμό συμμετείχαν ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Χαραλάμπους, π. Κυριάκος Κοκκελίδης και ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Περιστάσεως π. Χρήστος Τσιούπρος.
Τους ύμνους απέδωσαν μέλη του συλλόγου ιεροψαλτών «Ο Όσιος Διονύσιος εν Ολύμπω».
Στην αίθουσα του ναού ἡ χορωδία του Ι.Ν. αγίου Χαραλάμπους με χοράρχη τον κ. Γεώργιο Γκούνα εύφρανε με παραδοσιακά τραγούδια τα παρευρισκόμενα μέλη που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δ.Συμβουλίου.


 Τέλος, ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Αβραὰμ Σαλασίδης, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του συλλόγου για το νέο εκκλησιαστικό έτος, στις προγραμματισμένες ομιλίες, καθώς και στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα των συνάξεων των μελών κ φίλων του συλλόγου.