Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Mεθυσμένα από το Λιβάδι Ολύμπου

 
 Υλικά
1 φλιτζάνι μπύρα
2 φλιτζάνια λάδι
1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ   

3 κουταλάκια μαρμελάδα
200 γρ. καρύδια κοπανισμένα
½ καρύδα τριμμένη
αλεύρι όσο πάρει (περίπου 2- 2½ κιλά)

Για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

Σε λεκάνη ρίχνουμε την μπίρα, το λάδι, το μπέκιν πάουντερ και το αλεύρι και τα ζυμώνουμε πολύ καλά να σχηματιστεί μια σφιχτή ομοιόμορφη ζύμη. Κατόπιν πλάθουμε μπαλάκια, ανοίγουμε με το δάχτυλό μας στο κέντρο μια τρύπα και τη γεμίζουμε με μαρμελάδα και καρύδια. Κλείνουμε το άνοιγμα προσεχτικά να μη χυθεί η γέμιση και τα ψήνουμε στους 180C για 30 λεπτά περίπου.

Μέχρι να κρυώσουν, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη στο νερό μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνουμε τα μεθυσμένα στην κατσαρόλα με το σιρόπι, τα αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να ποτίσουν και να μαλακώσουν και τα στρώνουμε σε πιατέλα.

Όπως είναι ζεστά, τα πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα.

[από το Εδεσματολόγιον Θεσσαλίας]

Στείλτε τη δική σας συνταγή στο syntages@thessalianews.gr, σημειώνοντας το όνομά σας και τον τόπο (καλό θα ήταν να συνοδεύει τη συνταγή σας και μια φωτογραφία).