Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Κατσικάκι γεμιστό με αμπελόφυλλα από το Περτούλι



Υλικά  

2 κιλά κατσίκι (από τα πλευρά)
1 κούπα λάδι
300 γρ. τυριά διάφορα
1 μάτσο κρεμμυδάκια (κομμένα)
άνηθο (κομμένο)  

1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Ξεκοκαλίζουμε το κρέας. Κόβουμε τα τυριά σε μικρά κομματάκια και τα αναμιγνύουμε με τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, λίγο λάδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο.

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Προσθέτουμε και το δεντρολίβανο. Απλώνουμε το κρέας, από πάνω απλώνουμε το μίγμα των τυριών και το κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.

Στη συνέχεια απλώνουμε το αλουμινόχαρτο, από πάνω αντικολλητικό χαρτί λαδώνουμε και κατόπιν απλώνουμε τα αμπελόφυλλα, τα λαδώνουμε και τυλίγουμε το κρέας, πρώτα με τα αμπελόφυλλα και μετά με την λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο.

Τοποθετούμε σε πήλινο τσουκάλι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 °C για 90' -2 ώρες.

Μόλις ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο, ξετυλίγουμε, βγάζουμε την οδοντογλυφίδα και κόβουμε κομμάτια.

Συνοδεύουμε με άγριο ρύζι πιλάφι γαρνιρισμένο με λίγο από το ζωμό του κρέατος, παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και λευκό κρασί.

www.archontikodivani.gr

Στείλτε τη δική σας συνταγή στο syntages@thessalianews.gr, σημειώνοντας το όνομά σας και τον τόπο (καλό θα ήταν να συνοδεύει τη συνταγή σας και μια φωτογραφία).