Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Μπλανόπιτα ή η πίτα της τεμπέλας από την Καρδίτσα


Υλικά
1 πακέτο καλαμποκάλευρο
1 γιαούρτι
2 κιλά σπανάκι  

2 μάτσα κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μάτσο άνιθο
1/2 κιλού φέτα

Εκτέλεση

Διαλύουμε το καλαμποκάλευρο με τόσο νερό όσο χρειαστεί έτσι ώστε να γίνει ένας ελαφρύς πολτός. Αλατίζουμε και αδειάζουμε τον χυλό σε ένα καλά λαδωμένο ταψί μέχρι να πάει παντού και κρατώντας τον υπόλοιπο.

Ετοιμάζουμε την γέμιση κόβοντας τα λαχανικά και τρίβοντάς τα με αλάτι να φύγουν τα υγρά. Προσθέτουμε χοντροκομμένη την φέτα και ρίχνουμε την γέμιση στο ταψί.

Στον υπόλοιπο χυλό ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Με αυτό το μίγμα περιχύνουμε την γέμιση έτσι ώστε να σκεπαστεί όλη.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί καλά η ζύμη (περίπου 1 ώρα, ανάλογα και με τον φούρνο).

www.sintagespareas.gr

Στείλτε τη δική σας συνταγή στο syntages@thessalianews.gr, σημειώνοντας το όνομά σας και τον τόπο (καλό θα ήταν να συνοδεύει τη συνταγή σας και μια φωτογραφία).