Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Καζάν ντιπί


Υλικά
  • γάλα: 5 λίτρα
  • ζάχαρη: 600- 750 γρ. (ανάλογα με τη γεύση που προτιμάτε)
  • μαστίχα: 2 κομμάτια (σε μέγεθος ρεβιθιού)
  • κορν φλάουρ: 150 γρ.
  • αλεύρι ανακατεμένο με νερό: 150 γρ.
  • βανίλια: 6-7 σταγόνες

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε το γάλα με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλεύρι με το νερό και τη μαστίχα. Αδειάζετε το μείγμα σε αντικολλητική κατσαρόλα και το βράζετε σε μέτρια φωτιά 5'-8'. Κατόπιν, αποσύρετε το σκεύος από την εστία.
  2. Τοποθετείτε ένα τάψι διαστ. 40x80 εκ. πάνω σε μία από τις εστίες της κουζίνας σε χαμηλή θερμοκρασία. Ρίχνετε κουταλιά - κουταλιά από το μείγμα κρατώντας το ταψί γυρτό προς τη μία πλευρά, ώστε κάθε φορά που προσθέτετε καινούριο μείγμα κρέμας να καίγεται ο πάτος της.
  3. Για να σχηματίσετε την καμένη κρούστα στη βάση του ταψιού, θα χρειαστείτε 6-8 κουταλιές κρέμα. Προσθέτετε στην υπόλοιπη κρέμα τη βανίλια και την απλώνετε στο ταψί, πάνω στην καμένη βάση. Αφήνετε το γλυκό σε κρύοπ μέρος 6-8 ώρες.
  4. Κόβετε το καζάν ντιπί σε τετράγωνα κομμάτια. Τα αποσπάτε προσεκτικά με μια αιχμηρή μεταλλική σπάτουλα ξεκολλώντας μαζί και την καμένη βάση τους. Σερβίρετε το γλυκό λίγο δροσερό. 
icookgreek.com