Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Η «απόβαση» των αγροτών στην Αθήνα


Αγρότες από όλη την Ελλάδα φτάνουν στην Αθήνα για το σημερινό συλλαλητήριο, ενώ έντονη είναι η ανησυχία για την εξέλιξη της κινητοποίησης.

Πάνω από...

2.000 αγρότες από την Κρήτη έχουν φτάσει από τα ξημερώματα στον Πειραιά με τρία πλοία. Aπό το Ηράκλειο κατέπλευσαν τα πλοία «Κύδων» και «Κνωσός Παλλάς» και από τη Σούδα έφτασε στις 05:40 το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Galaxy». Οι αγρότες μετά την άφιξή τους στον Πειραιά θα μεταβούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να διαμαρτυρηθούν, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο Σύνταγμα, προκειμένου να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Παράλληλα ξεκίνησαν το ταξίδι τους για Αθήνα και οι αγρότες της Θεσσαλονίκης. Στην πλατεία Συντάγματος αναμένεται να συγκεντρωθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας από το μπλόκο της Νίκαιας επιμένει στη συμβολική παρουσία περίπου 100 τρακτέρ στο Σύνταγμα.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση τονίζει ότι θα τηρηθεί ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, σύμφωνα με τον οποίο εντός της πόλης απαγορεύεται η κυκλοφορία των τρακτέρ. Αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται γι’ αυτό τον σκοπό στα διόδια των Αφιδνών, της Ελευσίνας, στον Αλιμο, στο Παλατάκι Χαϊδαρίου και στον Σταυρό της Αγίας Παρασκευής, όπως και στο λιμάνι του Πειραιά.

Επίσης, όσοι αγρότες έρθουν στην Αττική με λεωφορεία, η εντολή που έχει δοθεί είναι αυτά να σταθμεύσουν στη Λ. Αθηνών και στο Τάε Κβον Ντο. Από την άλλη, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, η κυβέρνηση προτίθεται να βάλει λεωφορεία για να μεταφέρουν τους αγρότες στο κέντρο της πόλης.

Ταυτόχρονα σήμερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναμένεται να κάνει λόγο για μεταβατικό στάδιο συνέχισης του ΟΓΑ όσον αφορά στους αγρότες.