Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Χωριάτικο κοτόπουλο με δαμάσκηνα από την Τερψιθέα


Υλικά
 
1 κοτόπουλο (1,5 κιλό περίπου)
300 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα με κουκούτσι
100 γρ. αποξηραμένα κορόμηλα  

αλάτι
μαύρο πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε ομοιόμορφες μερίδες, το πλένουμε, το στραγγίζουμε και μετά βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και κοκκινίζουμε τις μερίδες και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τα κορόμηλα και τα δαμάσκηνα και ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό (αν το βράσουμε σε χύτρα) ή ένα lt νερό (σε ανοικτή κατσαρόλα). Βράζουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου σωθεί το νερό και μείνει μόνο με το λάδι. Συνοδεύεται κατά προτίμηση με ρύζι ή πατάτες ψητές, τηγανητές.