Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Όχι, ο κύριος Καμμένος δεν προτίθεται να παραιτηθεί!


Διότι είναι τόσο ανεύθυνος όσο και η κυβέρνησή του. Τόσο φαιδρός όσο και η χώρα του.
 
Από τον ΣΤΑΘΗ ΤΣΑΓΚΑΡΟΥΣΙΑΝΟ

Σε μια χώρα με στοιχειώδη ευνομία και αξιοπρέπεια στο δημόσιο βίο, ο Υπουργός Άμυνας που διαψεύδει εμφατικά τον θάνατο στρατιωτικών που μετά μισή ώρα ανασύρονται νεκροί, θα είχε παραιτηθεί απολογούμενος. 

  • Απολογούμενος πρωτίστως στις οικογένειες των νεκρών, που από επίσημα χείλη παίρνουν αβάσιμες ελπίδες για το πιο σκληρό γεγονός που θα μπορούσε να τους τύχει.
  • Απολογούμενος στην κυβέρνηση για την ανεπάρκεια του Υπουργείου του.
  • Απολογούμενος στην κοινωνία για την ανευθυνότητα της συμπεριφοράς του.
Αλλά εδώ είναι Ελλάδα. Μια χώρα φαιδρή και διαλυμένη. Όπου η κυβέρνηση είναι όμηρος αστείων πολιτικών, για να συντηρήσει την πλειοψηφία της. Όπου οι πολιτικοί χρησιμοποιούν το twitter για να διασπείρουν καθησυχαστικά ψεύδη, ή να φλομώνουν τους ψηφοφόρους τους με φληναφήματα, κούφιες θριαμβολογίες και υποσχέσεις ―συχνά μάλιστα, με ύβρεις, κυρήγματα μίσους και απειλές.

Εδώ είναι η Ελλάδα. Χώρα μηδενικής σοβαρότητας. Με τους πολιτικούς που της αξίζουν. Τον ασήμαντο, αμετροεπή Καμμένο. Και τον Τσίπρα, που του έδωσε ένα από τα τρία σημαντικότερα υπουργεία της χώρας― αντίδωρο ανευθυνότητας, σε μια από τις πιο κυνικές και καταστροφικές πολιτικές συνεργασίες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

lifo.gr