Υλικά
1 πακέτο Χωριάτικο φύλλο
250 γραμμάρια αρακά κατεψυγμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 πακέτο Χωριάτικο φύλλο
250 γραμμάρια αρακά κατεψυγμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 πιπεριά σε ροδέλες
200 γραμμάρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές του γλυκού δεντρολίβανο τριμμένο
150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας ντοματούλες λιαστές ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
300 γραμμάρια κόκκινο ξηρό κρασί
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
Αλατοπίπερo
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε ελαφρά το σκόρδο μαζί με τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε την πιπεριά, το δενδρολίβανο και το μπέικον ψιλοκομμένο.
Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και τηγανίζουμε για 8 με 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τον αρακά, τη λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη, το αλεύρι και το κρασί. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για ακόμα 10 λεπτά.
Για τη συναρμολόγηση
Βάζουμε τα 3 πρώτα φύλλα στον πάτο του ταψιού και αδειάζουμε το μείγμα με τον κιμά. Στη συνέχεια καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και τα σπρώχνουμε προς τα μέσα.
Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
aitoloakarnanianews.gr