Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Κασιάτα Θεσσαλίας


Υλικά
 
400 ml. νερό
350 γρ. καλαμποκάλευρο
400 γρ. φέτα  

50 γρ. τραχανά
1 ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το καλαμποκάλευρο, τον τραχανά, το αλάτι και την σόδα.

Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα πολύ καλά να πάρουμε ένα ομοιόμορφο χυλό.

Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο περίπου ¾ φλιτζανιού.

Ρίχνουμε τον χυλό σε βουτυρωμένο ταψί.

Σπάμε από πάνω την φέτα σε κομμάτια και ραντίζουμε ελαφρά με λάδι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30΄μέχρι να ροδίσει.

www.funkycook.gr

Στείλτε τη δική σας συνταγή στο syntages@thessalianews.gr, σημειώνοντας το όνομά σας και τον τόπο (καλό θα ήταν να συνοδεύει τη συνταγή σας και μια φωτογραφία).