Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

H μάχη της ΟΝΝΕΔ – Οι υποψήφιοι και ποιοι τους στηρίζουν

 
Οι εκλογές στην ΟΝΝΕΔ για την ανάδειξη του νέου προέδρου της «γαλάζιας» νεολαίας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, θα πραγματοποιηθούν στις 6 Μαρτίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει πριν από το τακτικό συνέδριο της ΝΔ, το οποίο θα γίνει τον Απρίλιο, να... 

προηγηθεί το συνέδριο της νεολαίας του.
Ο Σάκης Ιωαννίδης όμως την ίδια ώρα δεν φαίνεται διατεθειμένος να παραιτηθεί, αν και οι γνωρίζοντες επιμένουν πως αν του ζητηθεί παραίτηση, δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά.

Στη Συγγρού σε κάθε περίπτωση πάντως υποστηρίζουν πως οι εκλογές θα γίνουν κανονικά, ενώ προγραμματίζουν το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ για τις 26 – 27 Μαρτίου.

Όσον αφορά τη μάχη για την προεδρία οι υποψήφιοι θα είναι δύο. Ο Αποστόλης Μπακόλας (φώτο δεξιά) που προέρχεται από το ΠΑΠΕΙ και τον στηρίζει ο Σάκης Ιωαννίδης με τον βουλευτή Πειραιά Κώστα Κατσαφάδο και ο Βασίλης Γεωργιάδης (φώτο αριστερά) που είναι από το ΠΑΜΑΚ και τον στηρίζει ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Οι δύο μονομάχοι παίρνουν ήδη θέσεις μάχης, ενώ μαζί τους στοιχίζονται και οι πρώτες σχολές. Με τον Μπακόλα όπως είναι φυσικό είναι οι οργανώσεις από το ΠΑΝΤΕΙΟ και το ΠΑΠΕΙ, καθώς και άλλες σχολές της Αθήνας όπως αυτή του γραμματέα της ΔΑΠ ΑΕΙ Σωτήρη Πολύζου. Πάντως, ο Σάκης Ιωαννίδης είναι σε επικοινωνία με οργανώσεις ανά την Ελλάδα για τη στήριξη του εκλεκτού του.

Στον αντίποδα, ο Γεωργιάδης έχει στο πλευρό του τις οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, ενώ φαίνεται να έχει και μεγάλο μέρος των σχολών της περιφέρειας. Ήδη ο διευθυντής του πολιτικού συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ, από το πανεπιστήμιο της Θράκης, Παύλος Μαρινάκης είναι μαζί του ενώ φαίνεται να στηρίζει τον Βασίλη Γεωργιάδη και ο Νίκος Σιαδήμας από τις οργανώσεις της Αχαΐας.

Κομβικής απόφασης όμως θα είναι και η στάση την οποία θα κρατήσει η ομάδα των νεολαίων που στοιχίζονται γύρω από τον πρώην οννεδίτη και πρώην γραμματέα Επικοινωνίας Γιώργο Καραγιάννη. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει μεγάλα ερείσματα στον χώρο των ΤΕΙ ενώ είναι σε ανοιχτή γραμμή και με οργανώσεις της ΟΝΝΕΔ σε όλη την Ελλάδα μέσω του Κώστα Μεϊντή και του Ανδρέα Τσώκου. Από την άλλη, οι σχολές της Νομικής Αθηνών με τον Θοδωρή Κουναδέα δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα χαρτιά τους.

Πάντως, τα επόμενα 24ωρα οι «γαλάζιες» οργανώσεις στην πλειονότητά τους θα «κουμπώσουν» γύρω από τους δύο υποψηφίους, κάτι που θα δείξει και σε μεγάλο βαθμό τον νικητή.

Π. Γ.

* Ρεπορτάζ από το ένθετο Backstage της εφημερίδας ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ που κυκλοφόρησε το Σάββατο 06/02/2016