Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Ρωσικός τουρισμός: 4η δημοφιλέστερη επιλογή καλοκαιρινών διακοπών η Ελλάδα το Φεβρουάρι


Τέταρτος δημοφιλέστερος προορισμός των Ρώσων για τις εφετινές καλοκαιρινές διακοπές είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία κρατήσεων Φεβρουαρίου που... 

ανέλυσε η Υπηρεσία της ένωσης ρώσων τουρ οπερέιτορ, ATOR, βάσει στοιχείων από την ρωσική πλατφόρμα κρατήσεων Yandex.

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, ο αριθμός των κρατήσεων τον Φεβρουάριο του 2016 παρουσίασε αύξηση 42,8% σε σχέση με τον Ιανουάριο και 47% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2015.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, οι τουρίστες από τη Ρωσία έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να προβούν από νωρίς σε κράτηση διακοπών στην Ελλάδα.

Το μέσο κόστος διακοπών 2 ατόμων για μια εβδομάδα στην Ελλάδα, χωρίς τη διαμονή, ανήλθε σε 98.000 ρούβλια, με το μικρότερο κόστος να ξεκινά από τα 63.000 ρούβλια.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για διακοπές στην Ελλάδα καταγράφηκε από χρήστες στην περιοχή του Λένινγκραντ, στη Μόσχα, στο Kaliningrad και στο Murmansk.

Εναλλακτικοί της Ελλάδας προορισμοί ήταν η Κύπρος και η Ισπανία.

Οι περισσότεροι χρήστες έκαναν κράτηση μέσω του τουρ οπερέιτορ Mouzenidis Travel.

Όσον αφορά το σύνολο των προορισμών, ο εφετινός Φεβρουάριος ήταν μήνας με πληθώρα κρατήσεων στη ρωσική αγορά, με τους Ρώσους να κλείνουν νωρίτερα τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Συγκεκριμένα, οι χρήστες της ρωσικής πλατφόρμας κρατήσεων Yandex πραγματοποίησα 3,2 εκατ. κρατήσεις για πακέτα ταξιδίων, 12,4% περισσότερες από τον Ιανουάριο και 3% λιγότερες από τον Φεβρουάριο του 2015.

Νέες είσοδοι στους 10 δημοφιλέστερους προορισμούς για αυτό το καλοκαίρι είναι η Κύπρος και η Βουλγαρία, ενώ Κίνα και Δομινικανή Δημοκρατία μένουν εκτός δεκάδας.

Ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους Ρώσους τον Φεβρουάριο που μας πέρασε ήταν η Ταϋλάνδη (+52,7% η ζήτηση σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2015) και ακολουθούν η Αίγυπτος (με μείωση όμως 80% σε σχέση με πέρυσι), το Βιετνάμ (+53%), η Ελλάδα (47%), η Ινδία (68%), η Αμπχαζία (+101%), η Κύπρος (+156,7%), το Ισραήλ (108%), η Βουλγαρία (+182%), η Ιταλία (+32,3%) και η Ρωσία (-16%).