Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Γαλατόπιτα ξεσκέπαστη


Μια από τις πιο δημοφιλείς πίτες στην Ελλάδα θα μπορούσε να είναι η γαλατόπιτα! Το γλυκό της Τυρινής.

Πρώτη ύλη για αυτήν είναι το... 

γάλα και τα αυγά. Πασπαλισμένη με ζάχαρη και κανέλλα τη μοιραζόμαστε μαζί σας.

Υλικά: 1 1/2 λίτρο γάλα, 2 κούπες ζάχαρη, 1 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό, 2 βανίλιες, 100 γρ. βούτυρο, 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό), 1 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό), 4 αυγά, άχνη και κανέλα για πασπάλισμα.



Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις.Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, τις βανίλιες και την ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρει την πρώτη βράση και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Όταν βράσει καλά (δεν δένει) απομακρύνουμε από την φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά. Μετά βάζουμε το λεμόνι και το πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα) και τέλος ένα ένα τα αυγά.

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 30 cm περίπου και ψήνουμε για 1 ώρα. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Καλή επιτυχία!!












eleftheriaonline.gr