Υλικά για 6-8 άτομα 
- 1 κουταλιά της σούπας δυόσμος
 - 3 κουταλιές της σούπας λάδι
 - 1 φλιτζάνι τσαγιού του καφέ ρύζι γλασέ
 - 300 γραμμάρια άπαχο γιαούρτι
 - αλάτι
 - πιπέρι
 - 3⁄4 κιλού άπαχος κιμάς μοσχαρίσιος
 - 1⁄4 κιλό αμπελόφυλλα
 - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
 - 1 ματσάκι άνηθο
 
- Καθαρίστε και πλύνετε καλά τα αμπελόφυλλα και ζεματίστε τα με καυτό νερό στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο χυμό λεμονιού και αλάτι.
 - Ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και το δυόσμο. Ανακατεύετε τον κιμά και το ρύζι και αλατοπιπερώνετε.
 - Παίρνετε ένα-ένα τα αμπελόφυλλα από την ανάποδη, βάζετε μία κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση και το τυλίγετε σε μακρόστενο ντολμαδάκι. Τοποθετήστε τα στη σειρά στην κατσαρόλα.
 - Προσθέστε 2 ποτήρια νερό, σκεπάστε τα από πάνω με ένα πιάτο που να εφαρμόζει πάνω στα ντολμαδάκια και μαγειρέψτε τα για 40 λεπτά.
 - Αν τα μαγειρέψετε σε χύτρα ταχύτητας, δε χρειάζεται να τα σκεπάσετε με πιάτο και ο χρόνος μαγειρέματος μειώνεται στα 20 λεπτά.
 
